nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 17 maart 2023

Bestuurslid communicatie gezocht (vervuld)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuurmaakthet mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de club. Kinderen mogen namelijk niet de dupe zijn van de financiële thuissituatie. Sport & Cultuur helpen een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen en dragen bij aan een kansrijke toekomst. In 2022 hebben landelijk ruim 77.000 kinderen en jongeren lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub met hulp van het Jeugdfonds. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere geeft jaarlijks meer dan 2.150 kinderen en jongeren de kans mee te doen aan Sport & Cultuur. Wij betalen rechtstreeks de contributie van de aanbieders en vergoeden in bepaalde gevallen (een deel) van de benodigde attributen. De ambitie is om binnen enkele jaren alle 7.000 Almeerse kinderen die er recht op hebben mee te laten doen.

Onze organisatie bestaat bij de gratie van subsidies, fondsen, sponsoring en de inzet van veel vrijwillige intermediairs en bestuursleden. Door deze geldstromen kunnen we kinderen uit Almere een kans bieden. Het bestuur bestaat uit bevlogen Almeerse vrijwilligers die met veel plezier samenwerken in een collegiaal bestuur. In aanvulling op het huidig bestuur van 6 personen zoeken we een bestuurslid communicatie en PR. Deze is bestuurlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het strategisch communicatieplan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere en draagt bij aan de verbinding met bedrijfsleven.

Profiel bestuurslid Communicatie

De bestuurder die wij zoeken heeft:

  • Kennis en affiniteit met communicatie en marketing.
  • Een netwerk in Almere dat inzetbaar is om de bekendheid van het Jeugdfonds tevergroten. Een netwerk in het Almeers bedrijfsleven is een pré
  • Aantoonbaar veel affiniteit met Sport & Cultuur en het belang om alle kinderenoegang te bieden tot Sport & Cultuur
  • Woonachtig en/of werkzaam in Almere

We zoeken een enthousiaste persoon met goede communicatieve vaardigheden, een praktische inslag, die goed kan samenwerken om met energie en plezier ons bestuur te versterken. We streven daarbij naar een divers samengesteld bestuur.

Vanwege de verwerking van vertrouwelijke en financiële gegevens wordt van de bestuursleden en medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

De gemiddelde tijdsbesteding is 2 uur per week. Elke derde dinsdag van de maand is er een bestuursvergadering van 19.00 – 21.00 uur.

Wil je meer informatie dan horen wij dit heel graag via yvonne.almere@jeugdfondssportencultuur.nl

Zie ook: www.jeugdfondssportencultuur.nl/almere.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.