nieuws

22 september 2022

Battles met Usain Bolt en Allianz Direct groot succes

Atletiekbaan Overvecht was dinsdag 20 september het decor van de Bolt Battles. Een sportevent georganiseerd door onze partner Allianz Direct. De dag stond in het teken van samen sporten, aandacht vragen en geld ophalen voor het Jeugdfonds. Niemand minder dan Olympisch sprintkampioen Usain Bolt kwam er speciaal voor naar Nederland. 

Na de warming-up door Usain Bolt en Meester Hidde was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de 100 meter sprint tegen Usain Bolt.  

De jeugdteams werden gecoacht door Jeugdfonds ambassadeurs: Remy Bonjasky, Nasser El Jackson, Sanne Wevers en Tommy st. Jago. Ook BN’ers actrice Noël van Kleef, rapper Dio en Stijn van Vliet en Tim Senders van Streetlab begeleidden een team. Naast een estafette loop voor de kinderen waren er ook drie Battles: spellen waarin samenwerken, slim zijn en snelheid centraal stonden. Ook streden meerdere volwassen teams tegen elkaar tijdens diverse estafette rondes. 

Het was een dag om nooit meer te vergeten. Met volop pers aanwezig zijn er een aantal mooie publicaties verschenen, onder andere NOS Sport, Trouw, Telegraaf, Runner’s World en NPO Radio 1 Langs de Lijn. 

Na de prijsuitreiking werd er de cheque overhandigd door Usain Bolt en Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct. Het prachtige bedrag van €35.952,- is tot nu toe opgehaald voor ons! Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.