nieuws

27 augustus 2022

ATC Buiten in actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Dit jaar organiseert ATC Buiten alweer de 5e editie van het Decatuinen open Toernooi 2022. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst van het toernooi naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere. Het toernooi vindt plaats van 3-11 september 2022 en staat bekend als het grootste open toernooi van Almere.

Waarom Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere?
In Almere zijn ruim 1750 kinderen het afgelopen schooljaar lid geworden van een sportvereniging of cultuuraanbidder met steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een vereniging te kiezen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld, zodat alle kinderen kunnen meedoen!

Tijdens de coronacrisis is het belang van samen sporten op de club voor kinderen extra duidelijk geworden zegt “Jan Uijtdehage”  van de organisatie. Op een tennisvereniging ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben. Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden.

Doneren aan het Jeugdfond Sport & Cultuur
Deelnemers kunnen tijdens het toernooi nog een vrijwillige donatie doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Maar je kunt ook apart doneren. Met jouw steun kunnen nog meer kinderen meedoen en zich optimaal ontwikkelen, Je bijdrage, groot of klein, is van harte welkom. Klik hier om te doneren.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.