20 jaar Jeugdfonds in Limburg!

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 13 juni 2024

Cijfers & Feiten van de afgelopen 20 jaar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

21  oktober 2024 bestaat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg 20 jaar. Als Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg hebben wij de afgelopen 20 jaar in totaal 71.649 aanvragen mogelijk gemaakt voor 66.341 unieke kinderen. Een aantal waar we trots op zijn – en tegelijkertijd – in een rijk land als Nederland ook verdrietig van worden. Want het betekent dat er in Limburg een groot aantal kinderen opgroeit in een gezin met financiële zorgen. En dit aantal blijft stijgen.

Het allereerste Jeugdfonds in ons land werd opgericht in Amsterdam door Harry Postma. In zijn rol als hulpverlener ontdekte hij de kracht van sport. Voor veel kinderen bleek de weg naar een sportclub echter een financiële drempel te zijn. Harry Postma introduceerde de slogan ‘Elk kind heeft recht om te sporten’ dat leidde tot de oprichting  van Stichting Jeugdsportfonds Amsterdam.

Ook in Limburg werd de noodzaak gezien: 21 oktober 2004 werd het  Jeugdsportfonds Limburg opgericht – het latere Jeugdfonds Sport Limburg. In 2014 kwam daar het Jeugdcultuurfonds Limburg – het latere Jeugdfonds Cultuur Limburg – bij. Om meer kinderen en jongeren in Limburg te bereiken en te ondersteunen hebben deze fondsen hun krachten gebundeld; in 2023 zijn ze gefuseerd tot het huidige Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg.

Intermediairs, ambassadeurs, medewerkers en vrijwillige bestuursleden maken sindsdien deelname aan een breed palet aan sport en culturele activiteiten mogelijk. Omdat elk kind daar recht op heeft!

Wij gaan door met onze inzet om nog meer kinderen te ondersteunen. Want elk kind moet kunnen meedoen en gelijke kansen krijgen. Wij willen iedereen danken voor de betrokkenheid en inzet tot nu toe en rekenen op jullie voor de toekomst.

Klik hier voor de persoonlijke verhalen, cijfers en feiten over de afgelopen 20 jaar.

Veel leesplezier!

Birgit Op de Laak

Voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur LimburgLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.