Wil jouw kind op muziekles?

Bewegen en muziek maken zijn goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Het luister- en leesvermogen én de emotionele intelligentie worden gestimuleerd. Daarnaast zijn muziekles en muziek maken natuurlijk hartstikke leuk!

Gitaales via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.Geen geld voor muzieklessen en een instrument? Wij betalen voor kinderen en jongeren het lesgeld en het instrument kan gratis geleend worden. In 2018 hebben we voor bijna 3.000 kinderen muzieklessen betaald.

Hoe vraag je een bijdrage voor muziekles aan?

Als ouder kun zelf geen bijdrage voor muziekles aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. De intermediair kan gemakkelijk online  een aanvraag voor je doen.

Lees in het stappenplan hoe je les aan kunt vragen. We betalen het lesgeld direct aan de muziekschool waar je kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage kan per gemeente verschillen.

Stappenplan

Instrument lenen

Geen geld voor muziekles? Pak aan, een gratis instrument!

Instrument lenen? De intermediair kan dat voor je regelen als je de aanvraag voor muziekles doet. Het lenen is gratis. Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen! Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via het project ‘Pak aan!’ worden muziekinstrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Lees meer over het lenen van een instrument:

Pak aan!

Lees meer

Instrumentendepot Leerorkest

Informatie voor muziekdocenten

Informatie voor intermediairs

Professor Erik Scherder over het belang van muziek voor kinderen

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...