Muziekles

Wil jouw kind graag op muziekles?

Viool of piano spelen, drummen of een swingende sax. Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Het luister- en leesvermogen én de emotionele intelligentie worden gestimuleerd. Daarnaast zijn muziekles en muziek maken natuurlijk hartstikke leuk!

Geen geld voor muzieklessen en een instrument? Wij betalen voor kinderen en jongeren het lesgeld en het instrument kan gratis geleend worden. Lees hieronder hoe je dat kunt doen.Zo vraag je een bijdrage voor muziekles aan:

1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;

2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;

4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen, bijvoorbeeld met het vinden van een intermediair:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Zo leen je een instrument!

Instrument lenen? De intermediair kan dat voor je regelen als je de aanvraag voor muziekles doet. Het lenen is gratis. Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen! Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via het project ‘Pak aan!’ worden muziekinstrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest.

Lees meer over het lenen van een instrument

 

Lees meer


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.