Wil je kind op muziekles?

Muziekles - Jeugdfonds Sport & CultuurViool of piano spelen, drummen of een swingende sax. Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Het luister- en leesvermogen én de emotionele intelligentie worden gestimuleerd. Daarnaast zijn muziekles en muziek maken natuurlijk hartstikke leuk!

Geen geld voor muzieklessen en een instrument? Wij betalen voor kinderen en jongeren het lesgeld en het instrument kan gratis geleend worden.

Hoe vraag je een bijdrage voor muziekles aan?

Als ouder kun zelf geen bijdrage voor muziekles aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. De intermediair kan gemakkelijk online een aanvraag voor je doen. We betalen het lesgeld direct aan de muziekschool waar je kind op les gaat.

Zo vind je jouw intermediair

Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Instrument lenen

Geen geld voor muziekles? Pak aan, een gratis instrument!

Instrument lenen? De intermediair kan dat voor je regelen als je de aanvraag voor muziekles doet. Het lenen is gratis. Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen! Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via het project ‘Pak aan!’ worden muziekinstrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Lees meer over het lenen van een instrument:

Lees meer over ‘Pak aan! 

Lees meer

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.