Danoontje

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Danoontje

Op 1 juni 2022, de Internationale Dag van het Kind, klinkt het startsein van een langdurige samenwerking tussen het Jeugdfonds en Danoontje. Dan organiseren we gezamenlijk de PowerrrActie. 

Danoontje wil kinderen helpen gezond en gelukkig op te groeien. Daarom steunen ze ons fonds op verschillende manieren. Naast de PowerrrActie heeft Danoontje ons een mooie startdonatie gedaan. Hiermee kunnen we 100 kinderen helpen aan een jaar lang lidmaatschap van hun favoriete sport- of cultuurclub. Bij Danoontje vinden ze namelijk dat niet alleen gezonde voeding belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Alle kinderen moeten de mogelijkheid krijgen lid te worden van een club en zich emotioneel, sociaal en fysiek te ontwikkelen en plezier te hebben. Op die manier kan ieder kind de kans krijgen om te stralen! Met deze gedachten heeft Danoontje de handen ineengeslagen met het Jeugdfonds.

Daarnaast nemen zij in juni én september 2022 een bijzonder en impactvol initiatief: 10% van de omzet in deze maanden wordt aan het Jeugdfonds gedoneerd.

Constanza, Senior Brand Manager bij Danone: “In de komende jaren gebruiken we de ‘Powerrr’ van mijn collega’s en ons merk om het Jeugdfonds hierin te ondersteunen.” Dat begint op 1 juni met de PowerrrActie. “Door ook een steentje bij te dragen worden ze zich er hopelijk nog meer van bewust dat sport en cultuur voor iedereen belangrijk zijn. En het wordt natuurlijk een onvergetelijk leuke middag.”

PowerrrActie: doe mee en show je skills

Doe mee met de PowerrrActie💪 op 1 juni, op de Internationale Dag van het Kind! Dé kans voor kinderen in heel Nederland om hun talent te laten zien! Kan jij goed sporten, dansen of zingen? Kom dan in actie via powerrractie.nl!

Op woensdagmiddag 1 juni kun jij alleen of met je vrienden of club een leuke actie organiseren om geld 💰 op te halen. Bijvoorbeeld:
Vraag of je familie of je buren willen doneren voor [elke bal die je kunt hooghouden / flikflak / liedje etc.]

  • Organiseer samen een optreden op het schoolplein;
  • Geef een mini-concert in je eigen achtertuin of ga bij je buren langs;
  • Geef met je sport/dans/muziekvrienden een demonstratie in het park;

Meer weten over de PowerrrActie? Kijk op de actiepagina:

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.