Danoontje

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Danoontje

Op 1 juni 2022, de Internationale Dag van het Kind, klonk het startsein van een langdurige samenwerking tussen het Jeugdfonds en Danoontje. 

Danoontje wil kinderen helpen gezond en gelukkig op te groeien. Daarom steunen ze ons fonds op verschillende manieren. Naast de PowerrrActie heeft Danoontje ons een mooie startdonatie gedaan. Hiermee kunnen we 100 kinderen helpen aan een jaar lang lidmaatschap van hun favoriete sport- of cultuurclub. Bij Danoontje vinden ze namelijk dat niet alleen gezonde voeding belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Alle kinderen moeten de mogelijkheid krijgen lid te worden van een club en zich emotioneel, sociaal en fysiek te ontwikkelen en plezier te hebben. Op die manier kan ieder kind de kans krijgen om te stralen! Met deze gedachten heeft Danoontje de handen ineengeslagen met het Jeugdfonds.

Daarnaast nemen zij een bijzonder impactvol initiatief:

  1. In 2022 hebben ze €169.744 gedoneerd. Met dit bedrag kunnen 522 kinderen een jaar lang lid worden van hun favoriete sport- of cultuurclub.
  2. In maart en oktober van 2023 doneren zij weer 10% van hun Danoontje omzet aan ons!

Constanza, Senior Brand Manager bij Danone: “In de komende jaren gebruiken we de ‘Powerrr’ van mijn collega’s en ons merk om het Jeugdfonds hierin te ondersteunen.” Dat begint op 1 juni met de PowerrrActie. “Door ook een steentje bij te dragen worden ze zich er hopelijk nog meer van bewust dat sport en cultuur voor iedereen belangrijk zijn. En het wordt natuurlijk een onvergetelijk leuke middag.”

Lees verder over onze samenwerking.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.