Word intermediair!

Als buurtsportcoach, cultuurcoach of combinatiefunctionaris ben je dagelijks bezig om kinderen in beweging te krijgen: op school, in de wijk, op Cruyff Courts, speelveldjes of hangplekken. Je legt de verbinding tussen kinderen, school, ouders en de gemeente. Wist je dat 1 op de 11 kinderen en jongeren niets aan sport of cultuur kan doen omdat er thuis niet genoeg geld is?

 

Download de checklist

 

Buurtsportcoaches Babette en Sebastiaan.

In iedere klas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die opgroeien in een gezin dat moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor klasgenootjes vanzelfsprekend zijn. Hun ouders kunnen de contributie of lesgeld niet betalen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om een uitlaatklep te hebben.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Wij betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Hoe herken je armoede?

Word intermediair

Jij bent als professional de verbindende schakel die ervoor kan zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Als intermediair kun je snel online een aanvraag bij ons indienen zodat een kind mee kan doen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of voor hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag, meestal binnen 3 weken, wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt. Een aanvraag doen kost gemiddeld 10 minuten, maar je maakt een groot verschil in het leven van een kind!

Word nu intermediair

Laat je inspireren door andere buurtsportcoaches:Buurtsportcoaches Ruben Buist en Maikel Rijdes werken vanwege de coronacrisis vanuit huis. En dat is best wennen als het je vak is mensen in beweging te krijgen.

Lees het hele interview

“Ik vind dat iedere buurtsportcoach of vakleerkracht lichamelijke opvoeding intermediair moet zijn.”

Menco – Buurtsportcoach

Lees het hele interview

“De club is een plek waar je welkom bent en waar ze je naam kennen.”

Wieneke – Buurtsportcoach

Lees het hele interview

“Het gaat om meer dan alleen sport, ook om het sociale aspect, gezondheid, integratie en kansen krijgen.”

Bastiaan en Babette – Buurtsportcoaches

Lees het hele interview

“Kinderen moeten niet thuis rondhangen. Van dansen en sporten word je gewoon gelukkig. Daarom vind ik het zo belangrijk dat kinderen dat gewoon kunnen doen.”

Daisy – Buurtsportcoach dans

Lees het hele interview


Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.