Laat kinderen meedoen!Als buurtsportcoach, cultuurcoach of combinatiefunctionaris ben je een spin in het web. Je legt de verbinding tussen kinderen, school, ouders en de gemeente. Maar wist je dat 1 op de 9 kinderen en jongeren niets aan sport of cultuur kunnen doen?

Buurtsportcoaches Babette en Sebastiaan.

Buurtsportcoaches Babette en Sebastiaan.

In iedere klas zitten gemiddeld 2 รก 3 kinderen die opgroeien in een gezin dat moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor klasgenootjes vanzelfsprekend zijn. Hun ouders kunnen simpelweg de contributie of lesgeld niet betalen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om een uitlaatklep te hebben.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Wij betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Word intermediair

Jij bent als professional de verbindende schakel die ervoor kan zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Als intermediair kun je simpel en snel online een aanvraag bij ons indienen zodat een kind mee kan doen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of voor hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag, meestal binnen 3 weken, wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt. Een aanvraag doen kost gemiddeld 10 minuten, maar je maakt een groot verschil in het leven van een kind!Lees de verhalen van collega buurtsportcoaches en cultuurcoaches

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief:Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...