Buurtsportcoach

Word intermediair!

Als buurtsportcoach, cultuurcoach of combinatiefunctionaris ben je dagelijks bezig om kinderen in beweging te krijgen: op school, in de wijk, op Cruyff Courts, speelveldjes of hangplekken. Je legt de verbinding tussen kinderen, school, ouders en de gemeente. Wist je dat 1 op de 11 kinderen en jongeren niets aan sport of cultuur kan doen omdat er thuis niet genoeg geld is?

 

Download de checklist

 

Buurtsportcoaches Babette en Sebastiaan.

In iedere klas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die opgroeien in een gezin dat moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor klasgenootjes vanzelfsprekend zijn. Hun ouders kunnen de contributie of lesgeld niet betalen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om een uitlaatklep te hebben.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Wij betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Hoe herken je armoede?

Word intermediair

Jij bent als professional de verbindende schakel die ervoor kan zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Als intermediair kun je snel online een aanvraag bij ons indienen zodat een kind mee kan doen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of voor hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag, meestal binnen 3 weken, wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt. Een aanvraag doen kost gemiddeld 10 minuten, maar je maakt een groot verschil in het leven van een kind!

Word nu intermediair

Laat je inspireren door andere buurtsportcoaches:Intermediairs Ruben en Maikel: ‘Dankzij sport leer je met elkaar omgaan’

Buurtsportcoaches Ruben Buist en Maikel Rijdes werken vanwege de coronacrisis vanuit huis. En dat is best wennen als het je vak is mensen in beweging te krijgen. Ruben en Maikel werken voor het buurtsportteam Sportief Zeist. Behalve mensen in beweging krijgen, organiseren ze activiteiten en evenementen en helpen scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven op weg naar een actievere en dus gezondere leefstijl. Ruben en Maikel zijn ook intermediair voor ons fonds. 

Lees het hele interview

Intermediair Menco: “Ik zie wat sport met kinderen doet”

Menco van der Weg is buurtsportcoach bij ‘Scoren voor Gezondheid’ in Heerenveen. Zijn ambitie? Zoveel mogelijk mensen, groot en klein, in beweging krijgen. Menco is ook intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur zodat ook kinderen uit gezinnen met weinig geld mee kunnen doen. “Ik vind dat iedere buurtsportcoach of vakleerkracht lichamelijke opvoeding intermediair moet zijn.”

Lees het hele interview

Wieneke: ‘Een plek waar je welkom bent’

Wieneke Dekker is gymdocent en buurtsportcoach in de gemeente Rheden. Samen met andere partijen in de gemeente zorgt ze ervoor dat ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is, kennismaken met sport en, liever nog, lid worden van een club. `Een plek waar je welkom bent en ze je naam kennen.`

Lees het hele interview

Babette en Sebastiaan: ‘Meer dan sport alleen’

‘Iedereen kan meedoen’. Dat is de missie van stichting De Schroef. De stichting zet de ouderen, kinderen en volwassenen van de gemeente Heusden en omgeving letterlijk en figuurlijk in beweging. Teamleider Babette van den Hout en buurtsportcoach Sebastiaan Verweijen onderschrijven de missie van de Schroef helemaal. Met name als het gaat om kinderen. En dan gaat het om meer dan alleen sport. ‘Het gaat om het sociale aspect, gezondheid, integratie, kansen krijgen.’

Lees het hele interview


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.