Allianz Direct

 Jeugdfonds Sport & Cultuur – Allianz Direct

Supporter van de helden van morgen

Sport vergroot niet alleen het zelfvertrouwen van kinderen, maar draagt ook bij aan hun sociale connecties en fysieke conditie. Dit is heel belangrijk – zeker voor kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Daarom bundelen het Jeugdfonds en Allianz Direct na het succes van de #DirectPromise dit jaar weer de krachten. Ditmaal tijdens de Bolt Battles samen met Usain Bolt! 

Atletiekbaan Overvecht was dinsdag 20 september het decor van de Bolt Battles. Een sportevent georganiseerd door Allianz Direct. De dag stond in het teken van samen sporten, aandacht vragen en geld ophalen voor het Jeugdfonds. Niemand minder dan Olympisch sprintkampioen Usain Bolt kwam er speciaal voor naar Nederland.

Na de warming-up door Usain Bolt en Meester Hidde was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de 100 meter sprint tegen Usain Bolt.

De jeugdteams werden gecoacht door Jeugdfonds ambassadeurs: Remy Bonjasky, Nasser El Jackson, Sanne Wevers en Tommy st. Jago. Ook BN’ers actrice Noël van Kleef, rapper Dio en Stijn van Vliet en Tim Senders van Streetlab begeleidden een team. Naast een estafette loop voor de kinderen waren er ook drie Battles: spellen waarin samenwerken, slim zijn en snelheid centraal stonden. Ook streden meerdere volwassen teams tegen elkaar tijdens diverse estafette rondes.

Sport en spel inspireert mensen en brengt ze bij elkaar. Sporten zou voor iedereen mogelijk moeten zijn en met de Bolt Battles hopen we nog meer mensen hier bewust van te maken. Het is fantastisch dat één van ’s werelds grootste atleten in de geschiedenis, Usain Bolt, en ook diverse BN’ers deze dag meer bekendheid geven”, vertelt Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct.

Na de prijsuitreiking werd er de cheque overhandigd door Usain Bolt en Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct. Het prachtige bedrag van €35.952,- is tot nu toe opgehaald voor ons!

Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur vertelt: “We zijn ontzettend trots op het mooie partnership met Allianz Direct en dankbaar dat zij de Bolt Battles voor het Jeugdfonds organiseren. Nu al kunnen 2 à 3 kinderen per klas geen lid worden van een sport- of cultuurclub omdat er thuis te weinig geld is. Als gevolg van de inflatie stijgt dit aantal. Hierdoor is het belangrijk dat ouders de weg naar het Jeugdfonds weten te vinden en om hulp durven vragen. Daar draagt de financiële bijdrage en de aandacht rondom de Bolt Battles enorm aan bij.”

Met deze samenwerking steunt Allianz Direct kinderen en jongeren in het bieden van (sport)kansen en optimale ontwikkeling. Want ieder kind verdient het om te sporten. Wij zijn er trots op dat we vorig jaar via deze weg 140 kinderen een jaar lang hebben kunnen laten sporten. Dit was pas de warming up: in 2022 willen zij nog meer helden van morgen supporten. Doe ook mee!

Meer over Jeugdfonds Sport & Cultuur en Allianz Direct

Support de helden van morgen!

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.