Ambassadeurs

1 augustus 2019

Ambassadeurs

Emmelie Zipson: ‘Hart en hoofd komen samen’

Emmelie Zipson zingt, acteert, presenteert, is theatermaker en ambassadeur voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Je moet kinderen op zijn minst de kans geven in aanraking te komen met kunst en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt dat mogelijk. Het draagt bij aan hun ontwikkeling en zorgt ook voor verbinding tussen mensen.”

Ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Emmelie Zipson“Er zijn veel kinderen en jongeren die vanuit huis niet snel in aanraking komen met kunst en cultuur,” zegt Emmelie Zipson. “Deels vanuit onbekendheid maar ook omdat er geen geld is om naar voorstellingen te gaan of om de kinderen muziek of dansles te laten volgen. Dat betekent dat die kinderen iets essentieels missen, daar ben ik van overtuigd.

Het theater brengt me zoveel

Emmelie zelf komt uit een gezin waar kunst en cultuur vanzelfsprekend waren. “Mijn vader was theaterregisseur in het jeugdtheater. Ik ben zo’n beetje opgegroeid in het theater. Mijn moeder zong. Muziek en theater hoorden er gewoon bij. Dat heeft me heel veel gebracht. Ik ben zelf ook het theatervak in gegaan. Al van kleins af aan wilde ik moeder en actrice worden, het is allebei gelukt,” lacht Emmelie. “Het theater brengt me zoveel, als ik speel of zing, dan vlieg ik. Ik ga helemaal op in het moment en voel me verbonden met iedereen. Hart en hoofd komen samen op zo’n moment. Dat gun ik ieder kind.

Ik hoop dat ik als ambassadeur het Jeugdfonds Sport & Cultuur meer bekendheid kan geven. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat alle scholen het werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, te beginnen met de school van mijn dochter!”

Volg Emmelie

Website: www.zipson.nl
Instagram: @emmelie_zipson

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.