nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 26 januari 2023

Samenwerking verlengd tussen gemeente Noardeast-Fryslân, Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur

De aanvragen bij Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn de afgelopen tijd toegenomen. Daarom besloot gemeente Noardeast-Fryslân eind vorig jaar een extra bijdrage te geven. Beide organisaties kunnen hiermee in een grote behoefte voorzien. De gemeente gaat daarom ook de komende vier jaar de samenwerking voortzetten.

Schoolspullen, sporten, muziek en zwemles of een verjaardag vieren. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan dit betalen. Ouders met een laag inkomen of schulden kunnen hiervoor een beroep doen op Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

“De stifting Leergeld en it Jeugdfûns foarsjogge yn in grut ferlet,” zo onderstreept wethouder Jouke Douwe de Vries het belang van de samenwerking. “Mei harren stipe soargje wy derfoar dat alle bern yn ús gemeente meidwaan kinne oan aktiviteiten binnen en bûten skoalle; ek as harren âlden minder te besteegjen hawwe.”

Een aanvraag doen

Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur nemen de financiële drempels weg voor ouders om hun kinderen te kunnen laten meedoen. “Ieder kind moet mee kunnen doen. Maar als geld in het gezin een probleem is, helpen wij graag. Wij betalen de rekening voor abonnement, kleding of materialen. Daarom roepen wij ouders, verzorgers en het sociale netwerk op: maak gebruik van ons fonds! Dat geeft een kind meer plezier, meer zelfvertrouwen en meer kans op het maken van vriendjes en vriendinnetjes, ” zegt Wytze Visser, bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

Via het portaal van www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs een aanvraag indienen voor hun kind(eren) t/m 17 jaar. De stichtingen controleren de aanvraag en betalen de vergoeding rechtstreeks uit aan de aanbieder (bijvoorbeeld het zwembad of de voetbalvereniging).

Op de foto v.l.n.r.: Henk Kuiper (voorzitter Leergeld Friesland Oost), Jouke Douwe de Vries (wethouder gemeente Noardeast-Fryslân)  en Wytze Visser (bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.