nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Arnhem pagina

Arnhem | 15 maart 2018

Kids in Concert met Interscholair orkest in Arnhem

 

Wat is het? 

Op zaterdagmiddag 17 maart organiseert Rotary Rozendaal Veluwezoom op het Arnhemse stadhuis weer het ontzettend leuke Kids in Concert, een groot event waarbij honderden kinderen, veelal uit minder kansrijke omgevingen, in contact komen met muziek via een interactief optreden van het Arnhems Interscholair Jeugdorkest. De kinderen hebben daarna de mogelijkheid om allerlei muziekinstrumenten aan te raken en te bespelen. Dat vinden ze vaak prachtig en voor veel kinderen is dit de eerste keer dat ze zo in aanraking komen met muziek en cultuur.

Dit wordt de tweede keer dat Kids in Concert op het Arnhemse stadhuis plaatsvindt. Vele scholen en stichting leergeld doen weer mee! De Rotary club neemt de kosten voor zijn rekening. En Jeugdcultuurfonds Arnhem draagt financieel bij aan de zanglessen die voorafgaand op 4 scholen zijn gegeven om de interactie met het orkest te vergroten. Het betreft 2 keer 2 uur les voor groep 5/6. En als kinderen na deze middag door willen met muziek helpt  Jeugdcultuurfonds Arnhem en Leergeld ze verder.

Het Jeugdcultuurfonds Arnhem is betrokken door de Rotary club om mee te denken over het bereiken van de doelgroep en doorstroom naar cultuurlessen te stimuleren. Het Jeugdcultuurfonds zal op de dag zelf aanwezig zijn met een info stand.

Zaal open: 14:00 uur
Inloop: 14:30 uur
Start concert: 15:00 uur
Einde event: 16:30 uur

Iedereen is welkom!!

Het was een groot succes. Dirigent en leraren zorgden dat de kinderen een speelse en professionele interactie hadden met het Interscholair orkest.

De bezoekende kinderen mochten meezingen met het orkest

Kinderen met bladmuziek die ze van tevoren hadden geoefend op school.

Een volle tribune met kinderen en ouders

Coördinator Jolande Kaptein bij een mooie Jeugdcultuurfondsstand op het podium.

De kinderen deden actief mee met de uitgedeelde instrumenten.

Leden van het Interscholair orkestLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.