nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 17 februari 2023

Gospelkoor Lord’s Moor Singers doneert € 3.371 aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gospelkoor Lord’s Moor Singers reikte een cheque van € 3.371 uit aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Het koor dat al 51 jaar heeft bestaan, is per 1 januari 2023 opgeheven. Na alle (financiële) zaken afgehandeld te hebben, bleef er een aanzienlijk bedrag over. Alle leden waren het erover eens dat het geldbedrag het liefst een bestemming dicht bij huis moest hebben, en dan met name gericht moest zijn op muziek. Daarnaast is een overgebleven drumstel ter beschikking gesteld aan het fonds. En wat is er mooier dan kinderen met muziek in aanraking te laten komen. En dus is er gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op muziekles, theater, voetbal, streetdance, atletiek, zwemles of voetbal. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur probeert dat te doorbreken door de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren beschikbaar te stellen. Muziek maken of sporten doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen!

Op de foto: namens het bestuur en leden van Lord’s Moor Singers overhandigt Koos van der Schaaf, het langstzittende lid van het koor, de cheque aan Coby van der Laan (voorzitter) en Rainer de Groot (coördinator) van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Paul Velthuis, tevens langstzittend lid, ontbreekt op de foto.

Foto: Max van GelderLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.