Jeugdfonds Sport Amsterdam

Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten en te zwemmen.

LET OP: belangrijk nieuws over diplomazwemmen, lees ook de veelgestelde vragen over zwemles.

Voor ouders

Wat moet je doen?

JE KIND WIL SPORTEN EN/OF EEN ZWEMDIPLOMA HALEN, MAAR JE HEBT GEEN IDEE HOE JE DIT MOET BETALEN…

Misschien kunnen wij van het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpen!

Wij betalen (mee) aan sport of de zwemlessen van kinderen/jongeren van 2 t/m 17 jaar uit Amsterdam en Weesp, wanneer hier thuis niet genoeg geld voor is.

Dit kan zijn per kind:

  • maximaal €300,- per seizoen voor de contributie van de sportclub en/of sportattributen
  • een vaste vergoeding voor de zwemlessen (diploma A, B & C)

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet je voldoen aan een aantal eisen. Je leest ze in onze spelregels.

Je kunt de vergoeding op verschillende manieren regelen:

1) Aanvragen via een intermediair
Aanvragen kunnen worden gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van je kind. Bijvoorbeeld een (gym)leraar op school, ouder- en kindadviseur, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, buurtsportcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en het Stadspasnummer (achterkant 19 cijfers) of financiële motivatie.

2) Zelf online aanvragen
Je kunt ook zelf online een aanvraag doen via Stichting SINA (Samen Is Niet Alleen). Dit kan via www.stichtingsina.nl/sport/. Liever bellen? SINA is bereikbaar op 020-2441972 of per Whatsapp op 06-28380433

SINA handelt jouw aanvraag verder af en neemt contact met je op.

3) Met de Stadspas bij de club
Indien je kind een geldige Stadspas heeft, kun jij bij een aantal clubs de contributie direct ‘betalen’ door met de Stadspas van jouw kind naar de club te gaan. In dit overzicht kun je zien bij welke clubs dit kan.

EEN AANVRAAG IN 4 STAPPEN

Stap 1: Bedenk bij welke aanbieder je kind wil sporten of zwemmen, doe een proefles en informeer bij de club of er plaats is om te sporten of zwemmen.

Stap 2: Vraag aan de intermediair of ze je willen helpen met het doen van een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport. Dit doen zij samen met jou op de computer.
OF
Doe zélf een online aanvraag via www.stichtingsina.nl.
OF
Ga met de Stadspas van je kind naar de club (indien op de lijst met aangesloten clubs)

Stap 3: De intermediair vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de kosten voor sport of diplomazwemmen betaalt.

Stap 4: Is je aanvraag goedgekeurd? Meld je kind dan aan bij de club of zwemvereniging. Wij betalen de contributie of de kosten voor diplomazwemmen rechtstreeks aan de club of zwemvereniging.

LET OP: De aanvraag bij Jeugdfonds Sport betekent niet automatisch dat je een plek krijgt bij de club of zwemvereniging. Je meldt ZELF je kind aan bij de club of zwemvereniging, dit kan eventueel samen met je intermediair.

CONTACT?

Wanneer je een vraag hebt over je aanvragen of de betaling hiervan, dan kun je contact opnemen via amsterdam@jeugdfondssport.nl of 06-20074161. Hou daarbij graag je aanvraagnummer van je kind bij de hand.

Voor intermediairs

Ik help een kind

INTERMEDIAIR WORDEN?

Kom jij ze ook regelmatig tegen tijdens je werk? Kinderen die niet aan sport doen of geen zwemdiploma hebben omdat er thuis te weinig geld is. Het is extreem belangrijk is voor kinderen om gewoon mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan jij, samen met het Jeugdfonds Sport Amsterdam hen hierbij helpen!

Word intermediair, doe een aanvraag en wij betalen de contributie voor de sportclub (en evt. attributen) en/of het lesgeld voor diplomazwemmen met diplomagarantie.

JA DAT WIL IK! HOE NU VERDER?

Doorloop een paar stappen en je kan aan de slag…

  1. Aanmelden kan via de volgende link
  2. Als je aanmelding is ontvangen, wordt deze beoordeeld. Dit kan enkele werkdagen in beslag nemen.
  3. Vervolgens ontvang je een bericht van goed- of afkeuring.
  4. Als je als intermediair erkend wordt, ontvang je je inloggegevens en kun je direct via je online intermediairs account een aanvraag indienen.

Succes!

STADSPAS

Indien het kind dat je wil helpen een geldige Stadspas heeft, is het ook mogelijk om bij een selectie van clubs de contributie via de club te vergoeden. Ouders dienen dan met de Stadspas van hun kind naar de club te gaan. In dit overzicht kun je zien bij welke clubs dit mogelijk is.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

BEN JE AL INTERMEDIAIR?
Wat fijn dat je kinderen wilt helpen. Mede dankzij jou kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

CONTACT?
Wanneer je een vraag hebt met betrekking tot aanvragen of betalingen, dan kun je contact opnemen via amsterdam@jeugdfondssport.nl of 06-20074161. Vermeld daarbij het aanvraagnummer van het kind waar de vraag betrekking op heeft.

PROMOTIEMATERIAAL
Deze TOOLKIT SPORT & CULTUUR_Adam bevat materiaal dat gebruikt kan worden voor promotie van het Jeugdfonds Sport Amsterdam en het Jongerencultuurfonds. Bijv voor een website of nieuwsbrief. Analoog materiaal nodig? Stuur ons een mailtje!

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Kim Stoutenbeek (r), Hannah Tans (l) & Levi Heimans kim.amsterdam@jeugdfondssport.nl hannah.amsterdam@jeugdfondssport.nl levi.amsterdam@jeugdfondssport.nl
Helpdesk: Voor vragen over aanvragen en betalingen: amsterdam@jeugdfondssport.nl
Aanwezig: Ma t/m vrij 09:00 - 17:00u (niet bereikbaar 12:30 - 13:30u)
Email: amsterdam@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06 - 20074161

Adres: Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
Donaties op: NL14ABNA0548914869 t.n.v. Stichting Jeugdfonds Sport Amsterdam
KvK nummer: 341.17.279
RSIN nummer: 814838303


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Pim Storm (Voorzitter), Arnoud Taminiau (Penningmeester), Christel Karsten (Penningmeester), Jaap van der Linde (Bestuurslid PR en communicatie), Annette van der Poel (Bestuurslid intermediairs), Pelagia de Wild (Bestuurslid fondsenwerving)

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.