Jeugdfonds Sport Amsterdam

Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten en te zwemmen.

LET OP: belangrijk nieuws over diplomazwemmen, lees ook de veelgestelde vragen over zwemles.

Voor ouders

Wat moet je doen?

UW KIND WIL SPORTEN…

…Uw kind wil sporten of een zwemdiploma halen, maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpen! Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 300 per kind, per sportjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Voor diplomazwemmen betalen wij een vergoeding voor een traject met diplomagarantie. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

U kunt de vergoeding op verschillende manieren regelen:

1) Aanvragen via een intermediair
Aanvragen kunnen worden gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en het Stadspasnummer (achterkant 19 cijfers) of financiële motivatie.

2) Zelf online aanvragen
U kunt als ouder ook zelf online een aanvraag doen via SINA (Stichting Samen IS Niet Alleen). Dit kan via https://www.stichtingsina.nl. Een intermediair bij SINA handelt uw aanvraag dan verder af en neem contact op over de toekenning van de aanvraag.

3) Met de stadspas bij de club
Indien uw kind een geldige stadspas heeft, kunt u bij een selectie van clubs de contributie vergoeden door met de stadspas van uw kind naar de club te gaan. In dit overzicht kunt u zien bij welke clubs dit mogelijk is.

EEN AANVRAAG IN 4 STAPPEN

Stap 1: Bedenk bij welke aanbieder je kind wil sporten of zwemmen, doe een proefles en informeer bij de club of er plaats is om te sporten of zwemmen.

Stap 2: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen bij het Jeugdfonds Sport om de contributie te vergoeden. Dit doen zij samen met jou, op de computer.
OF
Doe zélf een online aanvraag via www.stichtingsina.nl.
OF
Ga met de stadspas van je kind naar de club (indien op de lijst met aangesloten clubs)

Stap 3: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de kosten voor sport of diplomazwemmen betaalt.

Stap 4: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de aanbieder waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of de kosten voor diplomazwemmen direct aan de aanbieder.

LET OP: De aanvraag voor vergoeding bij Jeugdfonds Sport zorgt niet automatisch voor aanmelding bij de aanbieder. De aanmelding bij de aanbieder voor uw kind dient u als ouder zelf te doen, eventueel samen met de intermediair.

CONTACT?

Wanneer u een vraag heeft met betrekking tot aanvragen of betalingen, dan kunt u contact opnemen via amsterdam@jeugdfondssport.nl of 06-20074161. Vermeld daarbij het aanvraagnummer van het kind waar de vraag betrekking op heeft.

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niet aan sport doen of geen zwemdiploma hebben omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen en we vergoeden voor diplomazwemmen met diplomagarantie.

Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

INTERMEDIAIR WORDEN?
Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. Je hoeft je slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Wanneer jij je via ons aanvraagsysteem hebt aangemeld, wordt je aanmelding beoordeeld. Vervolgens ontvang je een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als je als intermediair erkend wordt, kun je simpelweg online een aanvraag om een bijdrage indienen. Bij goedkeuring van een aanvraag wordt de contributie direct aan de aanbieder waar het kind wil sporten of zwemmen, overgemaakt.

Indien het kind dat je wil helpen een geldige stadspas heeft, is het ook mogelijk om bij een selectie van clubs de contributie via de club te vergoeden. Ouders dienen dan met de stadspas van hun kind naar de club te gaan. In dit overzicht kun je zien bij welke clubs dit mogelijk is.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

BEN JE AL INTERMEDIAIR?
Wat fijn dat je kinderen wilt helpen. Mede dankzij jou kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

CONTACT?
Wanneer je een vraag hebt met betrekking tot aanvragen of betalingen, dan kun je contact opnemen via amsterdam@jeugdfondssport.nl of 06-20074161. Vermeld daarbij het aanvraagnummer van het kind waar de vraag betrekking op heeft.

PROMOTIEMATERIAAL
Deze TOOLKIT SPORT & CULTUUR_Adam bevat materiaal dat gebruikt kan worden voor promotie van het Jeugdfonds Sport Amsterdam en Jongerencultuurfonds. Bijv voor een website of nieuwsbrief. Analoog materiaal nodig? Stuur ons een mailtje!

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Kim Stoutenbeek (r), Hannah Tans (l) & Levi Heimans kim.amsterdam@jeugdfondssport.nl hannah.amsterdam@jeugdfondssport.nl levi.amsterdam@jeugdfondssport.nl
Helpdesk: Voor vragen over aanvragen en betalingen: amsterdam@jeugdfondssport.nl
Aanwezig: Ma t/m vrij 09:00 - 17:00u (niet bereikbaar 12:30 - 13:30u)
Email: amsterdam@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06 - 20074161

Adres: Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
Donaties op: NL14ABNA0548914869
KvK nummer: 341.17.279
RSIN nummer: 814838303


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Pim Storm (voorzitter), Arnoud Taminiau (penningmeester), Diederik Nelissen (bestuurslid beleid en strategie), Jaap van der Linde (bestuurslid PR en communicatie), Annette van der Poel (bestuurslid intermediairs), Pelagia de Wild (bestuurslid fondsenwerving)

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.