Jeugdfonds Sport Friesland

Het Jeugdfonds Sport Friesland betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Voor die kinderen betaalt Jeugdfonds Sport Friesland de volledige contributie en eventueel de sportattributen. Zijn er meerdere kinderen in het gezin die iets aan sport willen doen? Dat mag!

Spelregels

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Volg Jeugdfonds Sport Friesland op

Contactgegevens

Coördinator(en): Rainer de Groot
Helpdesk: Stefan Veensma
Aanwezig: Maandag t/m vrijdag
Email: rainer.friesland@jeugdfondssport.nl (coördinator) of friesland@jeugdfondssport.nl (helpdesk)
Telefoon: 06 30 34 72 49 (coördinator) of 06 53 64 62 68 (helpdesk)
Adres: De Opslach 61, 8448 GV Heerenveen
Donaties op: NL41RABO0166233358
KvK nummer: 01095527
RSIN nummer: 810907732


Bent u al intermediair?

Log in

Nieuws

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Coby van der Laan (Voorzitter), Jan van Zanden (Penningmeester), Thijs Spijkervet (Secretaris), Albert van Keimpema (Bestuurslid), Herma van Keulen (Bestuurslid), Wytze Visser (Bestuurslid), Albert Helder (Bestuurslid), Anne Jochum de Vries (Bestuurslid)

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport Friesland helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds Sport Friesland, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds Sport, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...