Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Deze gemeenten doen mee

Download
Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Volg Jeugdfonds Sport Groningen op
Volg Jeugdfonds Cultuur Groningen op

Contactgegevens

Coördinator(en): Martina Haak-Snoek
Email: groningen@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 – 81304503 (di/wo/do van 9.00 - 12.00 uur)
Adres: Postbus 8012, 9702 KA Groningen
Donaties op: NL70 RABO 0142 1730 53
KvK nummer: 02098675
RSIN nummer: 817953619

Coördinator(en): Martina Haak-Snoek
Email: groningen@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 – 81304503 (di/wo/do van 9.00 - 12.00 uur)
Adres: Bordewijklaan 98, 9721 WP Groningen (alleen postadres)
Donaties op: NL39 RABO 0300 9776 46
KvK nummer: 34336092
RSIN nummer: 820696134

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Groningen!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Bestuur

Tjeerd van Dekken (Voorzitter - sport), Erwin Laanstra (Penningmeester - sport), Peter van Linschoten (Secretaris - sport), Rudi Heres (Bestuurslid - sport), Rob de Waard (Bestuurslid - sport), José van Schie (Voorzitter - cultuur), Jaap Bakker (Penningmeester - cultuur), Jola Meijer (Secretaris - cultuur), Antje Meindersma (Bestuurslid - cultuur), Gino Huiskes (Bestuurslid - cultuur), René de Haan (Bestuurslid - cultuur), Yvonne Verhoeven (Bestuurslid - cultuur)

Waar vind ik een intermediair?

Je bent ouder en zoekt een intermediair die namens jou en jouw kind(eren) een aanvraag in kan dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hieronder per gemeente/regio een overzicht van organisaties/personen die al intermediair zijn. Ken je of heb je te maken met één van deze organisaties, vraag dan na wie de intermediair binnen de betreffende organisatie is. Uiteraard kun je ook zelf een professional vragen intermediair te worden.

Intermediairs Appingedam, Delfzijl en Loppersum Intermediairs Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (Hogeland) Intermediairs Groningen, Haren en Ten Boer Intermediairs Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn (Westerkwartier) Intermediairs Midden-Groningen Intermediairs Oldambt Intermediairs Stadskanaal Intermediairs Veendam en Pekela Intermediairs Westerwolde

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Dan krijg je een bevestigingsbrief en kun je je kind aanmelden bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niet aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor één of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...