Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niet aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor één of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Toolkit intermediairs
We hebben een ‘toolkit’ samengesteld voor intermediairs waarmee jij iedereen gemakkelijk informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt geven. In de toolkit staan kant en klare teksten voor de website en nieuwsbrief, flyer voor ouder, ouderkaart en poster  van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Wil je de toolkit of een stapeltje flyers / posters ontvangen, laat het ons dan weten.

Poster Jeugdfonds Sport & Cultuur (intermediairs)
Ouderflyer Jeugdfonds Sport & Cultuur
Poster Jeugdfonds Sport & Cultuur (algemeen)

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Alle gemeenten in de provincie Groningen zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Martina Haak-Snoek
E-mailadres: groningen@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 – 81304503 (ma. t/m do. van 9.00 - 14.00 uur) Helpdesk: Laura Jelsma

Adres: Postbus 8012, 9702 KA Groningen
Donaties op: NL70 RABO 0142 1730 53
KvK nummer: 02098675
RSIN nummer: 817953619

Ben je al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Groningen!

Naar het Actieplatform

Spelregels

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Bestuur

Rob Schuur (Voorzitter), Erwin Laanstra (Penningmeester), Jola Meijer (Secretaris), Rob de Waard (Bestuurslid), Antje Meindersma (Bestuurslid), Lily Lanser (Bestuurslid), Karin Zwart (Bestuurslid)

Waar vind ik een intermediair?

Je bent ouder en zoekt een intermediair die namens jou en jouw kind(eren) een aanvraag in kan dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hieronder per gemeente een overzicht van organisaties/personen die al intermediair zijn. Ken je of heb je te maken met één van deze organisaties, vraag dan na wie de intermediair binnen de betreffende organisatie is. Uiteraard kun je ook zelf een professional vragen intermediair te worden.

Intermediairs Eemsdelta Intermediairs Groningen Intermediairs Het Hogeland Intermediairs Midden-Groningen Intermediairs Oldambt Intermediairs Pekela Intermediairs Stadskanaal Intermediairs Veendam Intermediairs Westerkwartier Intermediairs Westerwolde

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.