Jeugdfonds Sport Breda

Het Jeugdfonds Sport Breda geeft sportkansen aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar, uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie en attributen.

Spelregels

Download
Volg Jeugdfonds Sport Breda op

Contactgegevens

Coördinator(en): Hanneke van den Boom
Aanwezig: Maandag, dinsdag en donderdag
Email: breda@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06 143 872 91 (Hanneke) / 06 404 104 53 (alleen voor ouders met aanvragen)
Adres: Postbus 5675, 4801 EB Breda
Donaties op: NL17RABO0134977092
KvK nummer: 58944400
RSIN nummer: 853248680

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Breda!

Doneer of maak een actie aan!

Nieuws

Bestuur

Marjolein Schooleman (Voorzitter), Thea Kremers (Secretaris), Jan Hein van der Veeken (Penningmeester), Hans de Jongh (Fondsenwerver), Ruud van den Boogaart (Communicatie), Annemarie Onsman (Bestuurslid), Erwin Rasenberg (Bestuurslid), Hanneke van den Boom (Coördinator)

Wat moet je doen?

Stap 1
Vraag aan een intermediair* of hij/zij u wilt helpen met het invullen van een aanvraag. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Een ouder met BredaPas kan zelf een aanvraag indienen. Vul de Ouderkaart in, maak een kopie van uw BredaPas en mail het samen naar breda@jeugdfondssport.nl

*Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de begeleiding van het kind. Bijvoorbeeld maatschappelijk werk, het centrum voor Jeugd en gezin, schuldhulpverlening, huisarts, school en de wijk coach. Zo kunt u onder andere terecht bij het (inloop)spreekuur van de School CJG’er, het inloop spreekuur van Zorg voor Elkaar Breda en bij Stichting leergeld Breda.

Stap 2
De intermediair dient online een aanvraag in via www.allekinderendoenmee.nl.

Stap 3
De intermediair hoort binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is.

Stap 4
Bij goedkeuring kan het kind sportlessen volgen! Met de waardebon kunnen er attributen aangeschaft worden. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

Vergoeding voor zwemles met de BredaPas:
Met de BredaPas ontvangt u 90% korting op de leskaart voor het behalen van het zwemdiploma A, B, C bij de Optisport zwembaden in Breda.

Bekijk hier de Spelregels Jeugdfonds Sport Breda.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...