Jeugdfonds Cultuur Breda

Het Jeugdfonds Cultuur Breda geeft cultuurkansen aan kinderen en jongeren tussen de 2 en 18 jaar, uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om lid te worden van een cultuuraanbieder.

Voor deze kinderen betaalt het fonds het lesgeld en de attributen voor bijvoorbeeld muziek of – dansles, schilderen, theaterschool, DJ les, scouting of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Download
Volg Jeugdfonds Cultuur Breda op

Contactgegevens

Coördinator(en): Hanneke van den Boom
Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag
Email: breda@jeugdfondscultuur.nl
Telefoon: 06 404 104 53 (voor aanvragen) /06 143 872 91 (Hanneke)
Adres: Postbus 5675, 4801 EB Breda
Donaties op: NL28 RABO 0135 5268 84
KvK nummer: 58938486
RSIN nummer: 853246051


Bent u al intermediair?

Log in

Nieuws

Bestuur

Annemarie Onsman (Voorzitter), Thea Kremers (Secretaris), Jan-Hein van der Veeken (Penningmeester), Anke van den Broeck (Fondsenwerver), Ruud van den Boogaart (Communicatie), Marjolein Schooleman (Bestuurslid), Hanneke van den Boom (Coordinator)

Wat moet je doen?

Stap 1
Kind wilt aan culturele lessen deelnemen en kiest een aanbieder uit. (bijvoorbeeld muziekles, dansschool, scouting, DJ les enz.) Ouder informeert bij aanbieder of het kind kan deelnemen en wat de kosten zijn.

Stap 2
Vraag aan een intermediair* of hij/zij u wilt helpen met het invullen van een aanvraag. De intermediair dient online een aanvraag in via www.allekinderendoenmee.nl.
Een ouder met BredaPas kan zelf een aanvraag indienen. Vul de ouderkaart  in, maak een kopie van de BredaPas en mail het naar breda@jeugdfondscultuur.nl

*Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de begeleiding van het kind. Bijvoorbeeld maatschappelijk werk, het centrum voor Jeugd en gezin, schuldhulpverlening, huisarts, school en de wijk coach. Zo kunt u onder andere terecht bij het (inloop)spreekuur van de School CJG’er, het inloop spreekuur van Zorg voor Elkaar Breda en bij Stichting leergeld Breda.

Stap 3
De intermediair ontvangt binnen 1 week bericht of de aanvraag is goedgekeurd. Bij goedkeuring ontvangt de intermediair een bevestiging en de aangevraagde waardebon.

Stap 4
Met de goedkeuring kan het kind meedoen en zich aanmelden bij de aanbieder.
Met de waardebon kunnen er attributen worden aangeschaft.
Let op: een goedkeuring is niet hetzelfde als lid worden bij de aanbieder. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie over het lidmaatschap.

Bekijk hier de Spelregels Jeugdfonds Cultuur Breda.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...