Jeugdfonds Sport Brabant

Het Jeugdfonds Sport Brabant betaalt de contributie, sportkleding en sportattributen voor kinderen uit gezinnen in Noord-Brabant die dit zelf niet kunnen betalen. Op deze manier kunnen de kinderen toch hun passie volgen.

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

's-Hertogenbosch & Vught Breda Eindhoven Tilburg

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Contactgegevens

Coördinator(en): Monique Valk, Peter Overeem, Martijn Gommeren
Email: brabant@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06-24910857 (Monique Valk) - 06-15408383 (Peter Overeem)
Adres: Torenallee 3, 5617 BA Eindhoven
Donaties op: NL04RABO0127265244
KvK nummer: 18085996
RSIN nummer: 817334117
Meer info: Monique Valk is op dinsdag en donderdag aanwezig en te bereiken op 06 24910857. Zij is coördinator van de regio's West- en Midden Brabant. Let op: in verband met herstelperiode van ziekte zal zij voorlopig alleen in Midden Brabant werkzaam zijn! Tijdelijk coördinator Martijn Gommeren zal de komende maanden West Brabant voor zijn rekening nemen. Hij is zeer goed bekend met de sportwereld en de gemeenten in West Brabant. Peter Overeem, nu werkzaam als coördinator in de hele provincie, zal vanaf heden de coördinator Oost- en Zuidoost Brabant zijn. Hij is op werkdagen bereikbaar op 06 15408383 en/of 013 5904283.. Je kunt hen ook mailen: brabant@jeugdfondssport.nl.


Bent u al intermediair?

Log in

Ambassadeurs

Bestuur

Sandra Heerius (Voorzitter), vacant (Vicevoorzitter), Giel de Steur (Secretaris), vacant (Penningmeester), vacant (Bestuurslid Marketing & Sponsoring)

Wat moet je doen?

Klik hier: wat kun je doen als ouder

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het Jeugdfonds Sport Brabant is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds Sport Brabant de trainingen betaalt.

Stap 3: Betaalt het Jeugdfonds Sport Brabant? Meld je kind dan aan bij de sportclub waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Klik hier: wat kun je doen als intermediair

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niet aan sport kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport Brabant helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Klik hier: wat kunt u doen als gemeente

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...