Jeugdfonds Sport Brabant

Het Jeugdfonds Sport Brabant betaalt de contributie, sportkleding en sportattributen voor kinderen uit gezinnen in Noord-Brabant die dit zelf niet kunnen betalen. Op deze manier kunnen deze kinderen toch hun passie volgen. Vanaf 2014 heeft Jeugdfonds Sport Brabant 16.544 kinderen kunnen helpen.

Bekijk de intermediairs uit jouw gemeente:
Zoek mijn intermediair
Voor ouders

Wat moet je doen?

Sporten vergroot het zelfvertrouwen van je kind, hij/zij krijgt nieuwe vrienden
en daar bovenop is het nog eens gezond ook!
Jouw kind wil ook graag sporten maar er is thuis te weinig geld. Je zit dus in
een lastige situatie: hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kind toch kan sporten?

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Je kunt óf zelf contact opnemen met één van de intermediairs óf contact opnemen met één van onze coördinatoren Monique Valk en Peter Overeem van het Jeugdfonds Sport Brabant. Zij koppelen je dan aan een intermediair.Als de aanvraag door de intermediair, in overleg met jou, ingediend is bij het Jeugdfonds Sport Brabant, kan je zoon of dochter vaak al binnen enkele weken sporten. De contributie wordt direct betaald aan de club waar het kind gaat sporten.

De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per gemeente verschillen. Kijk of jouw gemeente in de lijst voorkomt en check de spelregels. Als je gemeente niet in de lijst voorkomt, kun je je ook melden bij één van de coördinatoren. Wij proberen die kinderen ook te helpen.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Voor intermediairs

Ik help een kind

We hebben je nodig!

Ben jij leerkracht, verpleegkundige, jeugdcoach, jeugd- of schuldhulpverlener, maatschappelijk werker, directeur van een school, werk je (als vrijwilliger) bij een sociale instelling of ben je op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding of verzorging van een kind?

WORD DAN INTERMEDIAIR!

Een intermediair kent de gezinnen in de buurt. Je kunt intermediair worden als individu maar ook groep (denk bijvoorbeeld aan Stichting Leergeld).

Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij ons in te dienen. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub overgemaakt.

Dus: ken jij kinderen die wel heel graag willen sporten maar waar de ouders het geld niet voor hebben? Wil jij ze helpen hun zelfvertrouwen te vergroten en om nieuwe vrienden te maken? Zodat ze sterker worden op zowel fysiek, mentaal als sociaal vlak?

Dan kun jij ze aanmelden bij het Jeugdfonds Sport Brabant! We regelen dan -na goedkeuring van de aanvraag-, samen met jou, dat het kind op zijn of haar favoriete sport kan beginnen. We betalen de contributie en indien nodig ook de kleding/attributen. Aanvragen voor meerdere kinderen uit één gezin zijn mogelijk.

Schrijf je in als intermediair

Je kunt intermediair worden als je:

  • professioneel betrokken bent bij het kind;
  • je bereid bent het kind gedurende de looptijd van de aanvraag te volgen;
  • je het kind/gezin kent en op de hoogte bent van de (financiële) thuissituatie;
  • je bereid bent de spelregels van het Jeugdfonds Sport Brabant te volgen
  • je bereid bent zichtbaar te zijn als contactpersoon op deze site en bij jouw gemeente

Babette en Sebastiaan zijn twee van de intermediairs uit de gemeente Heusden die voor het Jeugdfonds Sport Brabant kinderen aanmelden en met ze werken. Vol passie vertellen ze hun verhaal!

Lees hun verhaal hier

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Wij nemen u werk uit handen!

Momenteel zijn 23 gemeenten binnen de provincie Noord-Brabant aangesloten bij Jeugdfonds Sport Brabant.

U kunt daar ook onderdeel van gaan uitmaken!
Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen.
In de provincie Brabant zijn 64 verschillende gemeenten. In al deze gemeenten zijn gezinnen die het moeilijk hebben, die financieel niet of nauwelijks rond komen.

Kinderen lopen daardoor allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn want door te sporten ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

We werken met professionele intermediairs uit uw gemeente vanuit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en maatschappelijke partners.
Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Contactgegevens

Coördinator(en): Monique Valk en Peter Overeem
Aanwezig: Peter Overeem is alle werkdagen aanwezig, Monique Valk is op dinsdag en donderdag aanwezig
Email: peter.brabant@jeugdfondssport.nl, monique.brabant@jeugdfondssport.nl
Telefoon: Peter Overeem: 06-15408383 / 013-5904283, Monique Valk: 06-24910857

Adres: Torenallee 3, 5617 BA Eindhoven
Donaties op: NL04RABO0127265244
KvK nummer: 18085996
RSIN nummer: 817334117
Meer info: Peter Overeem is coördinator Oost- en Zuid-Oost Brabant, Monique Valk is coördinator van de regio's West- en Midden Brabant


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Breda Eindhoven 's-Hertogenbosch & Vught Tilburg

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Ambassadeurs

Bestuur

Sandra Heerius (Voorzitter), Giel de Steur (Secretaris), Bart Hendriks (Penningmeester), Guus Pennings (Bestuurslid Marketing & Sponsoring), Bart Verhoeven (Bestuurslid Marketing & Sponsoring)

Overige informatie & Downloads

In de provincie Noord-Brabant zijn er ongeveer 40.000 kinderen die niet kunnen sporten omdat er thuis geen geld is voor bijvoorbeeld de contributie van de sportclub. Het Jeugdfonds Sport Brabant probeert al deze kinderen te helpen. We zijn al goed op weg maar we zijn er nog zeker niet!

Vanaf 2014 t/m 2021 heeft Jeugdfonds Sport Brabant 16.544 kinderen kunnen helpen. Helaas is het aantal kinderen dat steun heeft ontvangen wat gezakt door de hele Corona-situatie en de lockdown. Tijdens deze lockdown was het niet mogelijk om te sporten en werden er daardoor ook minder aanvragen gedaan. Wij hopen dat we in 2022 weer meer kinderen kunnen helpen!

Zo helpen wij  kinderen en jongeren

Kijk hoe u als ouder, hulpverlener, ambassadeur, sportvereniging, gemeente, sponsor of donateur belangrijk kunt zijn voor deze kinderen!

In welke gemeenten is Jeugdfonds Sport Brabant actief?

De blauwe gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Brabant.
De licht-blauwe gemeenten hebben een eigen fonds.
De witte gemeenten zijn nog niet aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Brabant.

INSTRUCTIES VOOR FACTURATIE JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR 2021
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland verwerkt jaarlijks meer dan 53.000 facturen. Om dit proces zo snel en goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u de factuur op de goede manier en met de juiste gegevens stuurt. Zo kunnen wij de facturen sneller afhandelen.

Hier vind u het document met de instructies
Grotere weergave van de kaart Intermediairs gemeente Alphen Chaam Intermediairs gemeente Altena Intermediairs gemeente Baarle Nassau Intermediairs gemeente Bernheze Intermediairs gemeente Geldrop Mierlo Intermediairs gemeente Gilze en Rijen Intermediairs gemeente Heeze Leende Intermediairs gemeente Helmond Intermediairs gemeente Heusden Intermediairs gemeente Meierijstad Intermediairs gemeente Moerdijk Intermediairs gemeente Oss Intermediairs gemeente St. Michielsgestel Intermediairs gemeente Uden Intermediairs gemeente Valkenswaard Intermediairs gemeente Waalre Intermediairs gemeente Waalwijk Intermediairs gemeente Woensdrecht Intermediairs gemeente Eersel Instructie facturen verenigingen Folder Woensdrecht Folder Waalwijk

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.