Jeugdfonds Sport Limburg

Jeugdfonds Sport Limburg betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht hun financiële situatie, mee kunnen doen en dat er geen kind (letterlijk) aan de zijlijn staat. MEEDOEN = MEER KANSEN!

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Venlo

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Volg Jeugdfonds Sport Limburg op

Contactgegevens

Coördinator(en): Kim Wijnants & Chantal Mentink
Aanwezig: Ma. t/m do. tussen 09:00 en 17:00 uur
Email: limburg@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 50904504 (bereikbaar van ma. t/m do. tussen 09:00 en 12:00 uur)
Adres: Parijsboulevard 345, 6135LJ Sittard
Donaties op: NL50RABO0134734580
KvK nummer: 12055503
RSIN nummer: 813636425

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Limburg!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Bestuur

Sjraar Cox (Voorzitter), Frans Groutars (Penningmeester), Nico Plitscher (Bestuurslid), Ton Bongers (Bestuurslid), Bob Vostermans (Bestuurslid), Frans Perey (Bestuurslid), Jack Opgenoord (Adviseur Fundraising), Guido Gilissen (Adviseur Financiën)

Supporter Jeugdfonds Sport Limburg

Jeugdfonds Sport Limburg wil graag dat elk kind kan sporten. Helaas is dit nog niet zo eenvoudig. Wist u dat er in Limburg circa 22.600 kinderen zijn die opgroeien in armoede en hierdoor geen lid kunnen worden van een sportvereniging en/of het zwemdiploma kunnen halen?

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen hebben wij de campagne “Supporter van Jeugdfonds Sport Limburg” opgezet. Met hulp van particulieren en bedrijven kunnen wij zoveel mogelijk kinderen laten MEEDOEN! Zo zorgen wij er samen voor dat geen enkel kind, letterlijk, langs de zijlijn staat.

Voor meer informatie over deze campagne verwijzen wij u graag door via de volgende link: http://www.supporterjfslimburg.nl

 


   

 

   

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener, bij het wijkteam of bij Stichting Leergeld of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...