Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Meedoen met sport of cultuur? Maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds helpt en betaalt de contributie! Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Hier is een intermediair voor nodig. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of een maatschappelijk werker. Heb jij nog geen intermediair?

Bekijk de intermediairs uit jouw gemeente. En doe een aanvraag! 

Zoek mijn intermediair

Ben je een sport- of cultuuraanbieder en wil je met ons samenwerken? Bekijk waar je aan moet voldoen:

Richtlijnen aanbieders

Ben je intermediair en heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen om te kijken of jouw vraag ertussen staat.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: De spelregels kunnen per gemeente verschillen

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator. (0174-244940 / zuid-holland@jeugdfondssportencultuur.nl)

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Volg ons op

Contactgegevens

Adres: Rivium Quadrant 207B, 2909 LC Capelle aan den IJssel
Donaties op: NL61 RABO 0300 0054 07
KvK nummer: 27272555
RSIN nummer: 814875889


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Rotterdam

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Partners

Bestuur

Margriet Gersie (Voorzitter), Chris van Staalduinen (Penningmeester), John van den Berg (Bestuurslid), Jan Waaijer (Vice-Voorzitter), Lonneke Tax (Bestuurslid), Tommes Krullaars (Bestuurslid), Martijn Blok (Bestuurslid)

Intermediairs per gemeente

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Hier is een intermediair voor nodig. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of een maatschappelijk werker. Heb jij nog geen intermediair?

Bekijk de intermediairs uit jouw gemeente. En doe een aanvraag!

Capelle aan den IJssel Delft Hillegom Hoeksche Waard Kaag & Braassem Katwijk Krimpenerwaard Lansingerland Leiden Leiderdorp Lisse Maassluis Midden-Delfland Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Pijnacker-Nootdorp Schiedam Teylingen Vlaardingen Zoeterwoude Zuidplas

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.