Jeugdfonds Sport Arnhem

Het Jeugdfonds Sport Arnhem betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten.

Spelregels

Download

Contactgegevens

Coördinator(en): Charissa van der Meulen
Email: charissa.arnhem@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06-55734164
Adres: Eusebiusbuitensingel 53, 6828 HZ Arnhem
Donaties op: NL41RABO0153499974
KvK nummer: 09202609
RSIN nummer: 820986549

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Arnhem!

Naar het Actieplatform

Bestuur

Wim Ludeke (Voorzitter), Niels Vos (Penningmeester), John Hersbach (Secretaris), Janine Bezem (bestuurslid), Charissa van der Meulen (Coördinator), Sandra Mustert (bestuurslid), Menno Hooijmeijer (bestuurslid)

Wisseling van coördinator Jeugdfonds Sport Arnhem

Beste intermediairs, sporters en vele bekenden,

 Na bijna 10 jaar als coördinator Jeugdfondssport actief te zijn geweest ga ik het stokje overdragen aan Charissa van der Meulen. Het Jeugdfondssport Arnhem is de afgelopen jaren hard gegroeid, met meer dan 2000 sportende kinderen op jaarbasis vraagt dit een professionaliseringsslag welke niet meer past in een vrijwilligersfunctie. Vanuit het sportbedrijf Arnhem kan Charissa hier gestalte aan geven. Ik wil jullie allen bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking.

 Met sportieve groet,

Sandra Mustert

 

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...