Jeugdfonds Cultuur Arnhem

MEEDOEN = MEER KANSEN

Als er thuis te weinig geld is om mee te doen aan dans, muziek, hiphop, dJ, theater of andere culturele lessen, kan Jeugdfonds Cultuur Arnhem helpen.
Geen geld om mee te doen?
Kijk hier op de website hoe een aanvraag gedaan kan worden of hoe je kunt helpen. Je kan ook contact opnemen met één van de coördinatoren.

Spelregels

Download
Volg Jeugdfonds Cultuur Arnhem op

Contactgegevens

Coördinator(en): Sandra van Winden en Jolande Kaptein
Aanwezig: Sandra van Winden (ma en wo) Jolande (ma en do)
Email: arnhem@jeugdfondscultuur.nl
Telefoon: Sandra 06 198 66 994 en Jolande 06 83 51 21 23
Donaties op: NL43RABO0137575157
KvK nummer: 59062916
RSIN nummer: 853302418
Meer info: Algemene coördinatie: Sandra van Winden: sandra.arnhem@jeugdfondscultuur.nl Afhandeling aanvragen: Jolande Kaptein: jolande.arnhem@jeugdfondscultuur.nl


Bent u al intermediair?

Log in

Nieuws

Partners

Bestuur

Dick van der Meer (Voorzitter), Toni Britsia (Secretaris), Frank van Hees (Bestuurslid), Eva Nass (Bestuurslid), Vacature (Penningmeester)

Doneren en jaarverslagen

Ja, ik geef!
Met uw steun kunnen wij kinderen helpen die graag lessen op kunst en cultuurgebied willen, maar waar thuis geen geld voor is. U kunt het verschil maken! Uw bijdrage komt direct ten goede aan de kinderen. U kunt een eenmalige donatie doen of een machtiging afgeven voor een structurele donatie.
Direct een donatie overmaken?
U kunt een bedrag naar keuze overmaken op de rekening van het Jeugdfonds Cultuur Arnhem.
IBAN: NL43RABO0137575157 t.n.v. Stichting Jeugdfonds Cultuur Arnhem
Vergeet u niet bij mededelingen uw contactgegevens te vermelden? Met uw adres of e-mailadres maakt u het voor ons mogelijk u persoonlijk te bedanken.

 

Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014

Wij werken samen met

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

 

Gebruik de GelrePas

Heb je een GelrePas of heb je daar recht op? Gebruik de GelrePas. Deze pas is een voorliggende voorziening vanuit de gemeente Arnhem. Gezinnen met een maximum inkomen van 130% van de bijstandsnorm kunnen een GelrePas aanvragen. De GelrePas vergoed 90% van het lesgeld tot €405,- per kind per jaar voor cultuurlessen. Voor meer informatie kijk op www.gelrepas.nl. Het Jeugdfonds Cultuur Arnhem wil kinderen helpen die niet in aanmerking komen voor de GelrePas.

 

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Gebruik de GelrePas

Jeugdfonds Cultuur Arnhem werkt nauw samen met de Gemeente Arnhem. Aan gezinnen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm verstrekt de gemeente de Gelrepas. Kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen hiermee een financiële bijdrage krijgen op bijvoorbeeld muziek-, dans- of toneellessen. Jeugdfonds Cultuur Arnhem wil het gebruik van de GelrePas stimuleren.
Daarnaast wil Jeugdfonds Cultuur Arnhem kinderen helpen in gezinnen die niet in aanmerking komen voor de GelrePas, maar waarin het besteedbaar inkomen beperkt is. Als het gezin een GelrePas heeft, ga dan naar de website van de GelrePas en kijk aan welke lessen en andere activiteiten kinderen en jongeren kunnen deelnemen.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...