Jeugdfonds Sport Rotterdam

Sporten is leuk en gezond! Het is belangrijk voor kinderen om lekker te voetballen, op hockey te kunnen, te leren kickboksen of een andere sport te beoefenen. Soms is er niet genoeg geld in een gezin om op les te gaan. Wij sponsoren deze kinderen!

Als er thuis te weinig geld is voor sportlessen, helpt het Jeugdfonds Sport Rotterdam. We betalen de contributie of lidmaatschap van de sportvereniging of commerciële sportaanbieder. Een ouder kan een aanvraag doen via een intermediair. Een intermediair is een leerkracht op de school van uw kind, een buurtsportcoach, een schuldhulpverlener, een jeugdhulpverlener of iemand van uw wijkteam.

Heeft u geen intermediair? In Rotterdam werkt het Jeugdfonds Sport samen met het Jeugdfonds Cultuur en Stichting Meedoen in Rotterdam. Er zijn binnen deze samenwerking ook spreekuren in de Huizen van de Wijk aan waar u ook een aanvraag kan doen. De informatie over deze spreekuren vind u op www.jeugdfondsrotterdam.nl.

Spelregels

Download

Contactgegevens

Coördinator(en): Mandy Leenpoel
Helpdesk: 010-4794457 / rotterdam@jeugdfondssport.nl
Aanwezig: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
Email: mandy.rotterdam@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 06-11519435
Donaties op: NL54ABNA0981958621
KvK nummer: 24412481
RSIN nummer: 817789832
Meer info: Voor alle zaken omtrent aanvragen, administratie, aanmeldingen van intermediairs en administratieve afhandeling kunt u contact opnemen met onze Helpdesk. Voor alle zaken aangaande donaties, samenwerkingsverbanden, PR en dergelijke kunt u contact opnemen met de Coördinator.

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Rotterdam!

Naar het Actieplatform

Bestuur

Willem Spierings (Voorzitter), Koen Evers (Penningmeester), Caroline van Weert (Vice-voorzitter - Bestuurslid)

Leerlingen Ozhw Groen College zamelen geld in voor JFS!

Leerlingen van het Ozhw Groen College hebben €98,25 ingezameld voor het Jeugdfonds Sport Rotterdam! Ze ‘spaarden’ dit bedrag bij elkaar in samenwerking met de conciërges door een ‘boete’ te betalen als ze hun kluissleutel vergeten waren en de conciërges de kluis moesten openen.

Het Jeugdfonds Sport is erg dankbaar voor deze bijdrage en hoopt dat de conciërges nog vaak hun loper moeten gebruiken! 😉

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd is en of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...