Jeugdfonds Cultuur Rotterdam

Als er thuis te weinig geld is voor cultuurlessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam. We betalen het lesgeld en eventueel de huur van een instrument. Een ouder kan een aanvraag doen via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon, bijvoorbeeld een leerkracht op de school van uw kind, een buurtsportcoach, een schuldhulpverlener of iemand van uw wijkteam. Ouders kunnen ook terecht bij de nieuwe spreekuren in sommige Huizen van de Wijk. Daar zijn vrijwilligers aanwezig van Jeugdfonds Rotterdam die aanvragen voor sport, cultuur en ook voor zwemlessen, fietsen en laptops.
Hieronder de spreekuren. Kijk op www.jeugdfondsrotterdam.nl voor de spreekuren en ook voor het aanbod sport & cultuur.

Spelregels

Download
Volg Jeugdfonds Cultuur Rotterdam op

Contactgegevens

Coördinator(en): Iebèl Vlieg, Ebru Durmaz en Prya Bisambhar
Helpdesk: van maandag t/m donderdag van 10-12 uur
Email: rotterdam@jeugdfondscultuur.nl
Telefoon: 010 - 479 0137
Donaties op: NL67 ABNA 05462 12 174
KvK nummer: 52399656
RSIN nummer: 850426996

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Rotterdam!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Bestuur

Samuel Schampers (Voorzitter), Hans Karstel (Penningmeester), Elsa de Winter (Bestuurslid), (), Ursila Jarbandhan (Bestuurslid)

De wereld is ons toneel

Het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam presenteert met trots deze video om de kracht van kunst en cultuur in onze stad te laten zien.

Spelregel

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de cultuurclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

Geen intermediair? Ga naar een spreekuur in een Huis van de Wijk. Vrijwilligers leggen u uit wat er mogelijk is en doen voor u een intakegesprek. Kijk op de website van Jeugdfonds Rotterdam.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?
Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator, iebel.rotterdam@jeugdfondscultuur.nl of 010-479 01 37

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...