Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne

Is er thuis geen geld voor sport, of een culturele activiteit? Woon je in Hengelo of Borne? Wij kunnen helpen! Meedoen=meer kansen!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek-, dansles of een creatieve cursus te volgen.

Woon je in Hengelo? Op Jeugdplein Hengelo.nl vind je een overzicht van alle culturele instellingen, (sport)verenigingen en zelfstandige aanbieders van cultuur en sport. Bekijk het overzicht van alle aanbieders die meedoen.

Spelregels

Download hier de spelregels voor sport:

Download

Download hier de spelregels voor cultuur:

Download
Volg Jeugdfonds Sport Hengelo-Borne op
Volg Jeugdfonds Cultuur Hengelo-Borne op

Contactgegevens

Coördinator(en): Truus de Ruiter
Aanwezig: Di. en do. bereikbaar
Email: hengelo-borne@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 074-2459524
Adres: Dorpsstraat 27, 7524 CD Enschede
Donaties op: NL22RABO0141389575
KvK nummer: 08168740
RSIN nummer: 818882037

Coördinator(en): Truus de Ruiter
Aanwezig: Di. en do. bereikbaar
Email: hengelo-borne@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 074-2459524
Adres: Dorpsstraat 27, 7524 CD Enschede
Donaties op: NL22RABO0141389575
KvK nummer: 08168740
RSIN nummer: 818882037


Bent u al intermediair?

Log in

Nieuws

Bestuur

Harry Rupert (voorzitter), Rob Weber (penningmeester), Johan Bijlstra (secretaris), Bert Boes (bestuurslid), Attie Schipper (bestuurslid), Sytse Helder (bestuurslid), Maria Yarbug (bestuurslid), ()

Woon je in Hengelo? Op jeugdpleinhengelo.nl vind je een overzicht van alle culturele instellingen, (sport)verenigingen en zelfstandige aanbieders van cultuur en sport. Bekijk het overzicht van alle aanbieders die meedoen.

Hoe werkt het?

Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur kun je nooit rechtstreeks doen, maar moeten worden ingediend door een intermediair.

Intermediairs

Intermediairs zijn professioneel betrokken bij de opvoeding, begeleiding of scholing van het kind en volgt het kind gedurende de looptijd van de aanvraag. Ouders / verzorgers kunnen geen intermediair worden. Ook sportverenigingen en cultuuraanbieders komen niet in aanmerking.

Budget Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne

Jeugdfonds Sport: maximaal € 225,- per jaar. Dit bedrag is te gebruiken voor het betalen van de contributie. De rest van de bijdrage mag gebruikt worden voor sportkleding.

Jeugdfonds Cultuur: maximaal € 425,- per jaar. Dit bedrag is te gebruiken voor het betalen van de contributie. De rest van de bijdrage mag gebruikt worden voor aanschaf materiaal of huur van een instrument.

Let op: Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een sport én een culturele activiteit tegelijkertijd. Bij een positief besluit maakt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie rechtstreeks over aan de vereniging. De kledingvoucher stuurt het fonds rechtstreeks ouders/verzorgers.

Wat moet je doen?

Hoe werkt het?

Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur kun je nooit rechtstreeks doen, maar moeten worden ingediend door een intermediair.
Intermediairs 
Intermediairs zijn professioneel betrokken bij de opvoeding, begeleiding of scholing van het kind en volgt het kind gedurende de looptijd van de aanvraag.

Ouders / verzorgers kunnen geen intermediair worden. Ook sportverenigingen en cultuuraanbieders komen niet in aanmerking.

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

 

Budget Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo Borne


Jeugdfonds Sport: maximaal € 250,- per jaar
. Dit bedrag is te gebruiken voor het betalen van de contributie. De rest van de bijdrage mag gebruikt worden voor sportkleding.
Jeugdfonds Cultuur: maximaal € 425,- per jaar
Dit bedrag is te gebruiken voor het betalen van de contributie. De rest van de bijdrage mag gebruiken voor aanschaf materiaal of huur van een instrument.

Let op: Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een sport én een culturele activiteit tegelijkertijd.

Bij een positief besluit maakt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie rechtstreeks over aan de vereniging. De kledingvoucher stuurt het fonds rechtstreeks aan de ouders/verzorgers.

Vragen?
Bezoek het Zorgloket aan de Hazenweg 121 in Hengelo of Wijkracht in het Kulturhus in Borne. Daar zijn intermediairs aanwezig die de aanvraag voor u kunnen indienen.

Openingstijden:
Hengelo
• maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
• vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Borne
• Dagelijks van 09.00 tot 10.00 uur.

 

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...