Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Contactgegevens

Coördinator(en): Daniëlle Poortier
Email: enschede@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 053 - 203 40 19
Adres: Postbus 40120, 7504 RC Enschede
Donaties op: NL75RABO0132967081
KvK nummer: 52750205
RSIN nummer: 850581230

Coördinator(en): Daniëlle Poortier
Email: enschede@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 053 - 203 40 19
Adres: Postbus 40120, 7504 RC Enschede
Donaties op: NL75RABO0132967081
KvK nummer: 52750205
RSIN nummer: 850581230

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Enschede!

Naar het Actieplatform

Bestuur

Genio Ruesen (voorzitter), Berto Janssen (secretaris), Marianne van de Steeg (bestuurslid), Marcel Disberg (bestuurslid), Paul ter Braak (bestuurslid), Wilma Meere (bestuurslid)

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...