Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. In Enschede werken wij samen met Stichting Leergeld. Voor het doen van een aanvraag gaat u naar onze campagnepagina:

www.enschededoetmee.nl

Samenwerken, vrijwilliger of intermediair worden? Mail naar info@leergeldenschede.nl of neem telefonisch contact met ons op: 053 203 40 19 (maandag tot en met donderdag 9.00-12.00 uur).

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Culuur Enschede biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De Stichting richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn.

 

Een aanvraag kunt u doen via: https://www.enschededoetmee.nl/

Of neem contact met ons op;

Stichting Leergeld Enschede 
Antwoordnummer 58 (geen postzegel nodig) 
7500 VB Enschede 
053 203 40 19 (ma t/m do tussen 9.00-12.00 uur*) 
* voor klanten/contact namens een klant kies optie 1: klant 
aanvragen@leergeldenschede.nl 

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!

Stichting Leergeld Enschede werkt met goed opgeleide vrijwilligers. De vrijwilligers komen bij de ouders of verzorgers thuis of doen telefonisch een intakegesprek. Zij kijken samen met het gezin naar de voorzieningen waarvan gebruikt gemaakt kan worden en nemen in alle vertrouwelijkheid de aanvragen op. Na de intake zorgt de vrijwilliger ervoor dat de aanvraag wordt ingediend en dat deze wordt aangeboden ter beoordeling. 

Wilt u vrijwilliger worden bij Stichting Leergeld Enschede en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?  

Mail dan naar info@leergeldenschede.nl 

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Mevr. Carmen de Jong & Dhr. Jorrit van der Linden
E-mailadres: enschede@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 053 - 203 40 19 Maandag tot en met donderdag 09.00-12.00

Adres: Postbus 40120, 7504 RC Enschede
Donaties op: NL75RABO0132967081
KvK nummer: 52750205
RSIN nummer: 850581230


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Bestuur

dhr. Genio Ruesen (voorzitter), dhr. Berto Janssen (penningmeester), dhr. Willem-Jaap Zwart (bestuurslid), dhr. Marcel Disberg (bestuurslid), dhr. Michel van Sluijs (bestuurslid)

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.