Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 12 april 2021

Ambassadeurs

Remy Bonjansky: ‘Met een goede voorbereiding kan alles!’

Remy Bonjasky is een professioneel kickbokser. Op zijn zeventiende maakte hij kennis met de vechtsport. Door zijn gesprongen trap- en knietechnieken kreeg Remy al snel de bijnaam The Flying Gentleman. Hij heeft verschillende grote wereldtitels op zijn naam staan.

Remy Bonjasky werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. In zijn jeugd was hij vooral op het voetbalveld te vinden. “Sporten in voor mij heel belangrijk geweest. Vanaf mijn vijfde heb ik de kans gehad om te sporten, ook al hadden we het thuis niet breed. Toch vond mijn moeder het belangrijk dat wij konden sporten. Ik ben heel blij dat mijn moeder die keuze heeft gemaakt.”

Remy is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. “Ik doe het voor de kinderen die het even wat minder hebben. Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt door te geven aan de nieuwe generatie. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de kinderen te stimuleren en de ouders daarbij wijs te maken dat sporten echt goed is voor welk kind dan ook.”

Sporten brengt je gewoon heel ver

Volgens Remy brengt sporten je veel facetten die je nodig hebt in het leven. “Sporten brengt gewoon heel veel. Het stimuleert je motoriek, het maakt je geestelijk en fysiek sterker en het maakt je steeds volwassener. Daarnaast brengt sporten ook veel plezier met zich mee. Je leert als een team samen te werken. Ook al doe je een individuele sport, er staat altijd een sterk team achter je.”

Als je iets écht wil, moet je her hard voor werken

Aan de kinderen zou Remy willen meegeven dat het niet altijd even makkelijk gaat, maar dat het door een goede voorbereiding altijd wel goed komt. “Het komt niet allemaal aanwaaien. De dingen die ik zelf heb meegemaakt, de dingen die ik zelf heb ondervonden, zijn voor mij ontzettend belangrijk geweest. Die hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Mij is ook niets aan komen waaien. Ik heb het ook zwaar gehad toen ik jong was, maar dat heeft mij wel gevormd. Als je iets écht wil, moet je er hard voor werken. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen. Bereid je goed voor, zorg dat je er goed voor staat en dan gaat het helemaal goed komen.”

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.