20 mei 2021

Vacature nieuw lid Raad van Toezicht profiel financieel

Het is een cijfer waarvan je schrikt: 1 op de 11 kinderen in Nederland (272.000) groeit op in een gezin waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub of lessen op het gebied van cultuur te betalen. En deze doelgroep zal zeker groeien als gevolg van corona. Meer dan ooit is er aandacht voor de (groeiende) tweedeling in de samenleving en het belang van gelijke kansen voor kinderen. Sport en creativiteit maken verschil in het leven van kinderen en geeft hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen, ontplooien, te leren of soms ook te vergeten.

Meedoen is meer kansen

Dat is het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wij geven jaarlijks meer dan 80.000 kinderen en jongeren uit minimagezinnen de kans mee te doen aan sport en cultuur. Wij betalen de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging, dans- of muziekschool en eventueel ook de benodigdheden. Maar we zijn er nog lang niet!

Wie zoeken we?

Vanwege het aflopen van een bestuurstermijn is er een positie vrijgekomen in de Raad van Toezicht. We zijn op zoek naar:

Een nieuwe toezichthouder (onbezoldigde functie) die het bestuur en de organisatie kan bijstaan op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en ICT: financiële vraagstukken, -risico’s, -continuïteit, bedrijfsvoering en -processen, digitalisering. Het lid participeert in de auditcommissie en is hierbij een goede gesprekspartner voor de accountant.

Bekijk de vacature voor lid van Raad van Toezicht met financieel profiel

Ben je ervaren genoeg om de verantwoordelijkheid van toezichthouder op je te nemen? Heb je affiniteit met de doelgroep en sport en cultuur? En heb je er zin in om binnen een prachtige organisatie verschil te maken voor de Nederlandse samenleving? Reageer dan voor 18 juni 2021.

Voor vragen of een nadere toelichting kan contact opgenomen worden met Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland: monique.maks@jeugdfondssportencultuur.nl.

Over Jeugdfonds Sport & Cultuur

We zijn een goed doel met een uitgekiende en kostenefficiënte formule. Onze stichting werkt met een klein bureau in Amsterdam en heeft 35 lokale Stichtingen met een efficiënt aantal professionals en vele vrijwilligers in het land. Het bestuur van de Stichting wordt gecontroleerd en geadviseerd door een Raad van Toezicht: een groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de organisatie.

Bekijk ook onze vacatures voor nieuw lid Raad van Toezicht profiel cultuur en profiel juridisch.Lees meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.