nieuws

3 april 2024

Vacature: Junior Business Analist (32-36 uur)     

Zet je jouw expertise en talent het liefst in om een maatschappelijke impact te maken? En wil je binnen een dynamisch en actief team aan de slag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur om de brug te slaan tussen de business processen en de (IT-)oplossingen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe Junior Business Analist!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland zoekt, vanwege uitbreiding, een enthousiaste allround Junior Business Analist (32-36 uur) die ons team komt versterken. Het Jeugdfonds zorgt dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig financiële middelen kunnen voetballen, dansen, kickboksen en muziek maken door voor hen de contributie of het lesgeld te betalen. Ben jij een enthousiaste professional met het hart op de goede plek? Lees dan verder!

Jouw uitdaging

Als Junior Business Analist werk je in een team van professionals waaronder je directe collega’s bij de Servicedesk, Functioneel Applicatiebeheerders en je collega Business Analist. Je werkt daarbij samen met collega’s van Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland alsmede collega’s van de 24 stedelijke en provinciale jeugdfondsen. Door de steeds grotere rol van IT en de wens om meer datagedreven te werken, is jouw inbreng nodig om hierin stappen te zetten binnen Jeugdfonds Sport & Cultuur. Je werkt hierbij intensief samen met onze leveranciers. Binnen het Jeugdfonds werken we op dit moment met AFAS en Microsoft 365. Door processen te optimaliseren en te innoveren zorg je ervoor dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur toekomstbestendig is. Verder zal je bezig gaan met de volgende werkzaamheden:

 • overzien, analyseren, afstemmen van requirements/wensen vanuit de business en IT;
 • (ondersteuning bij) projectmanager-taken;
 • bijdragen aan het datagedreven werken en realiseren van analyses en dashboards;
 • kunnen volgen van zowel technische als business discussies;
 • komen met initiatieven, innovaties of ideeën vanuit de IT richting de business;
 • maken en/of ondersteunen bij het opstellen van functionele documentatie.

Wij vragen

Je krijgt energie van innoveren en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Door goede analyses van de wensen van je collega’s, maak je inzichtelijk wat de impact is. Daarbij werk je intensief samen met onze leveranciers. Je bent in staat om altijd een brug te slaan tussen de business en IT. Je werkt graag samen om verbeteringen en projecten op tijd en binnen budget af te ronden. Ook neem je het meer datagedreven werken als uitgangspunt hierbij mee. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • ervaring in het aansturen en samenwerken met externe leveranciers is een pré;
 • kennis van Agile werken en projectmanager-werkzaamheden is een pré;
 • je kunt goed plannen en organiseren, je bent goed in probleemanalyse, flexibel en een teamspeler; en
 • je ziet de noodzaak en het belang van sport en cultuur voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Wij bieden

 • een uitdagende baan bij een betrokken en informele non-profit organisatie waar snel geschakeld wordt;
 • leuke collega’s die je met open armen welkom zullen heten;
 • een salaris conform cao-sport op basis van fulltime tussen € 2.883,- en € 4.121,- bruto per maand (schaal 8, 38 uur is fulltime);
 • een jaarcontract op basis van 32 of 36 uur per week, welke bij goed functioneren verlengd zal worden.
 • hybride werken waarbij je minimaal de helft van de tijd op kantoor werkzaam bent;
 • elke dag gratis lunch op kantoor, goede koffie en leuke (team)uitjes.

Enthousiast?

Graag ontvangen we via sollicitatie.nederland@jeugdfondssportencultuur.nl jouw sollicitatie voor zondag 21 april 2024, voorzien van een recent cv en korte motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden.

Wij maken een selectie en nodigen kandidaten uit voor een eerste gesprek dat zal plaatsvinden op donderdagmiddag 2 mei 2024. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 7 mei 2024. Idealiter werk je zo snel mogelijk bij ons. Meer weten? Sjoerd Gallmann vertelt je graag meer over deze functie. Hij is bereikbaar op 0612064425  of via sjoerd.gallmann@jeugdfondssportencultuur.nl.

Wij vinden een diverse en inclusieve organisatie belangrijk. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.