nieuws

16 november 2022

Vacature: Directeur-bestuurder Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de club. Kinderen mogelijk namelijk niet de dupe zijn van de financiële thuissituatie. Sport en cultuur helpen een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen en dragen bij aan een kansrijke toekomst. In 2021 heeft het Jeugdfonds 65.863 kinderen en jongeren mee laten doen (voor corona ruim 80.000).

Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een landelijk bureau in Amsterdam en 29 stedelijke en provinciale fondsen door heel Nederland. Zij werken nauw samen met 232 gemeenten en 8.000 intermediairs die de aanvragen voor de kinderen doen. De Raad van Toezicht bestaat uit 7 personen en een vertegenwoordiging van deze leden is betrokken in de inhoudelijke- en auditcommissie. Het fonds is publiek en privaat gefinancierd en in totaal is de omzet rond de 26 mln.

De functie

Als directeur-bestuurder (38 u/wk) geef je leiding aan een team van 23 gedreven en betrokken professionele medewerkers op het landelijk bureau. Je bent het gezicht naar buiten en positioneert het Jeugdfonds richting de landelijke politieke lobby, pers en partners. Jouw verantwoordelijkheden zijn verder:

 • Je bent de verbindende factor in de samenwerking met en ondersteuning van de stedelijke en provinciale fondsen met professionele coördinatoren en vrijwillige besturen;
 • Je zet daadkrachtig de ingezette lijnen voor de toekomst in waarbij je werkt aan strategische thema’s en jaarplannen en daarnaast ga je samen met collega’s ook operationeel aan de slag met bijvoorbeeld subsidie aanvragen;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor veranderopgaven die voor de komende jaren zijn geformuleerd gericht op het nog meer en beter bereiken van de kinderen, waarvoor je draagvlak creëert en toeziet op implementatie;
 • Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht over strategie, beleid, uitvoering, financiering en risico’s;
 • Je zorgt voor sterke partnerships met de sport -en cultuursector, met collega goede doelen, overheden, maatschappelijke -en bedrijvenpartners;
 • Je toont maatschappelijk ondernemerschap en neemt initiatief hierin;
 • Je werkt binnen de organisatie intensief samen met de Manager Financiën & Bedrijfsvoering en Strategisch Beraad.

Jouw profiel

Jij bent een directeur-bestuurder met een positieve uitstraling, een groot sociaal hart en een oprechte drive en motivatie voor ons doel. Je bent een netwerker en kunt ons verhaal authentiek en helder vertellen. Daarnaast heb je de betrokkenheid en empathie om je te kunnen verplaatsen in gezinnen in armoede en ben je in staat om te communiceren met de verschillende doelgroepen van minister tot sportcoach tot kind.

Je beschikt over:

 • Wo werk- en denkniveau;
 • Werkervaring en een groot netwerk in de sport- en/of cultuursector is nadrukkelijk een pre;
 • Minimaal 5-10 jaar ervaring met leiding geven aan professionals;
 • Een helicopterview, stuurt op hoofdlijnen en is in staat de vertaling naar de praktijk te maken;
 • Doel- en resultaatgerichtheid en een ‘Yes-we-can’ mentaliteit;
 • De kracht om te verbinden en een open, toegankelijk, enthousiasmerend karakter;
 • Een teamspelersprofiel waarbij je werkt op basis van vertrouwen;
 • Een stevige persoonlijkheid met natuurlijk overwicht en zorgt voor stabiliteit;
 • Bedrijfskundig en financieel inzicht;
 • Lef en takt om ‘nee’ te zeggen tegen zaken die niet (genoeg) bijdragen aan de missie.

Wij vinden een diverse en inclusieve organisatie belangrijk. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.

Het aanbod

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt met korte lijnen en een open mensgerichte cultuur. Daarnaast krijg je veel ruimte om inhoud te geven aan de baan.  Directheid, resultaatgerichtheid en samenwerking staan centraal en gaan hand in hand met maatschappelijk ondernemerschap, no-nonsense en maatschappelijke betrokkenheid.  We hanteren de CAO Sport.

Geïnteresseerd?

Jeugdfonds Sport & Cultuur laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People. Je kunt solliciteren door je cv en motivatie in pdf te uploaden via colourfulpeople.nl uiterlijk 4 december. Reageer meteen want afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten kan de vacature eerder worden gesloten.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met mr. René F. Burgler, Partner bij Colourful People via 06 28 57 54 36. We zijn voornemens de procedure voor deze vacature in december af te ronden.

Het delen van deze vacature wordt zeer op prijs gesteld!Lees meer nieuws

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.