Naar Jeugdfonds Cultuur Limburg pagina

Limburg | 22 juli 2021

Vacature coördinator Jeugdfonds Cultuur Limburg

Krijg jij ook kippenvel van de glimlach van een kind dat zojuist genoten heeft van zijn eerste muziek- of dansles? Ben je goed in administratieve processen en werk je graag samen met anderen? Dan moet je verder lezen… want we zijn op zoek naar jou!

Over het Jeugdfonds Cultuur Limburg
Het Jeugdfonds Cultuur Limburg wil het mogelijk maken dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om muziek te maken, te dansen, rappen, breakdancen of films te maken voor wie dit financieel niet mogelijk is om zelf te bekostigen. In 2019 toverden we zo bij 1.123 kinderen een glimlach op hun gezicht. Maar daarmee zijn we nog niet tevreden.

We gaan voor die glimlach op het gezicht van alle kinderen en jongeren voor wie het meedoen aan kunst en cultuur activiteiten niet vanzelfsprekend is. En dat zijn naar schatting in Limburg 22.000 kinderen en jongeren. Om onze doelstellingen te realiseren, werken we nauw samen met het Jeugdfonds Sport en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vanuit een gezamenlijke backoffice.

De functie
Wij zoeken een Coördinator Jeugdfonds Cultuur Limburg. Als Coördinator Jeugdfonds Cultuur Limburg ben jij het gezicht van ons fonds in Limburg en degene die zorgt dat alles in de backoffice voor het onderdeel cultuur administratief goed loopt. Je vertaalt landelijke (financiële) regelingen naar een provinciale werkwijze, positioneert het merk en verbetert de naamsbekendheid. Je bent verantwoordelijk voor alle processen binnen het fonds: jaarplannen, financiële rapportages, accountmanagement en budgetbeheer. Samen met je collega’s van het Jeugdfonds Sport sta je aan de lat voor communicatie, fondsenwerving en sponsoring. Je onderhoudt alle noodzakelijke relaties zoals met de verschillende gemeenten en zoekt de samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. Tevens ben je betrokken in de voorbereiding, het notuleren en het opvolgen van acties voortkomend uit de bestuursvergadering van het Jeugdfonds Cultuur.

Jouw Profiel 

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van én belangstelling voor de cultuursector.
 • Kennis van en affiniteit met jeugdcultuur en de actuele trends hierin zoals urban culture.
 • Ervaring met het gebruik van geautomatiseerde systemen en databases.
 • Vaardig met sharepoint en AFAS.
 • Nauwkeurig en planmatig.
 • Klantgericht/omgevingsgericht handelen: behandelt iedereen met respect en neemt diens vragen serieus, beantwoordt vragen tijdig en geeft daarbij voldoende informatie, maakt duidelijke afspraken en komt gemaakte afspraken na.
 • Proactieve instelling en ‘hands on mentaliteit’.
 • Initiatiefrijke teamplayer.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk.
 • Affiniteit en ervaring met relatiemanagement (social networking).
 • Bereidheid om incidenteel in weekenden en avonduren te werken (representatie bij wervingsacties).

Solliciteren en overige informatie
Klinkt deze functie als muziek in je oren en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief uiterlijk 22 augustus 2021 naar monikamanders@hklimburg.nl t.a.v. bestuur Jeugdfonds Cultuur Limburg.

Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 24 uur per week. Het Huis voor de Kunsten Limburg treedt hierbij op als werkgever. Standplaats: Roermond en Sittard. Dagen in onderling overleg, waarbij de woensdag de voorkeur heeft. De functie wordt gewaardeerd in schaal 8, CAO Sociaal Werk.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Monika Manders, Huis voor de Kunsten Limburg, telefoonnummer 0475 399 291.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Limburg

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.