nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 2 maart 2023

VACATURE: Coördinator Cultuurbeleid en Communicatie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam is op zoek naar een:

Coördinator Cultuurbeleid en Communicatie
(24/32uur per week)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam zet zich dagelijks in om kansen te creëren voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Voor deze kinderen betaalt ons fonds de contributie van een sportclub, zwemdiplomalessen en cultuur (muziek, dans, tekenen). Wij vinden namelijk dat alle kinderen dezelfde kansen moeten krijgen ongeacht de dikte van de portemonnee van de ouders. Ben jij een liefhebber van cultuur en wil jij bijdragen aan kansengelijkheid voor kinderen in de stad? Lees dan verder, want dan is deze functie zeker iets voor jou.

Dit ga je doen

Als Coördinator Cultuurbeleid en Communicatie draag je zorg voor de ontwikkeling van beleid en strategie van ons fonds om zoveel mogelijk kinderen deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Er is contact met de gemeente, de stadsdelen en organisaties in de stad die zich bezighouden met cultuurstimulering en -participatie. Door jouw aanwezigheid en inzet wordt de cultuurdeelname van kinderen via ons fonds continu onder de aandacht gebracht bij relevante stakeholders. Je onderzoekt welke inzet nodig is om cultuurdeelname van de doelgroep te stimuleren en ontwikkelt hiervoor nieuwe ‘diensten’ of werkwijzen, zoals bijvoorbeeld een nieuw op te richten Talent Fonds. Er wordt inzet gepleegd op fondsenwerving binnen culturele charitatieve instellingen. Bij het contact met het culturele domein worden werkzaamheden afgestemd met de andere bureaumedewerkers en wordt veel samengewerkt met onder andere de Coördinator Cultuuraanbieders en Evenementen. Vanuit een coördinerende rol geef je vorm aan een communicatie-agenda die samen met andere bureaumedewerkers wordt uitgevoerd.

Dit breng jij mee

  • Jij bent gedreven en gelooft in de toegevoegde waarde van het Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • Je beschikt over een goed netwerk in het Amsterdamse culturele domein
  • Je hebt werkervaring met (beleidsontwikkeling van) cultuureducatie/participatie
  • Je bent communicatief vaardig en hebt bij voorkeur ervaring met marketing & communicatie
  • Je bent zelfstandig, initiatiefrijk en proactief
  • Samenwerken in een team gaat je goed af

Waar kom jij terecht 

Het team van het Jeugdfonds Sport Amsterdam & Cultuur bestaat momenteel uit zes gedreven medewerkers. We werken vanuit een mooi kantoor in het Olympisch Stadion en maken onderdeel uit van de koepelorganisatie Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland.

Wat bieden wij jou 

We bieden je een salaris op basis van opleiding en ervaring ingeschaald in schaal 9 van de CAO sport. Ook ontvang je vakantiedagen, pensioenopbouw, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Bovendien kom je te werken in een gezellig, jong team. Beoogde start van werkzaamheden is voorjaar 2023 met een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast contract.

Kom jij bij ons werken?

Herken jij je in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan nodigen wij je van harte uit om uiterlijk 23 maart a.s. per e-mail een gemotiveerde sollicitatie met CV te sturen naar: levi.amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 27 maart. Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Levi Heimans; 06-46855519.

Wij vinden een diverse en inclusieve organisatie belangrijk. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.

Meer algemene informatie over ons fonds vind je op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam.

 

 

 

 

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.