nieuws

8 juni 2022

Vacature: Business Analist (32-36 uur)     

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland (standplaats: Amsterdam) zoekt een enthousiaste allround Business Analist (32-36 uur) die ons team komt versterken. Het Jeugdfonds zorgt dat kinderen en jongeren uit gezinnen met geldzorgen kunnen voetballen, dansen, judoën, kickboksen en muziek maken. Ben jij een enthousiaste pragmatische professional met het hart op de goede plek, die graag samenwerkt en innoveert? En wil je binnen een dynamisch en actief team aan de slag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur om de brug te slaan tussen de business processen en de (IT-)oplossingen? Lees dan verder!

Jouw uitdaging

Als allround Business Analist werk je in een team van professionals. Je werkt daarbij samen met collega’s van Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland alsmede collega’s van de ongeveer 30 provinciale en grootstedelijke Jeugdfondsen Sport & Cultuur. Door de steeds grotere rol van IT en de wens om meer datagedreven te werken, is jouw inbreng nodig om hierin stappen te zetten binnen Jeugdfonds Sport & Cultuur. Je werkt hierbij intensief samen met onze leveranciers! Binnen het Jeugdfonds werken we op dit moment met AFAS en Microsoft 365. Door processen te optimaliseren en te innoveren zorg je ervoor dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur toekomstbestendig is. Verder zal je bezig gaan met de volgende werkzaamheden:

 • Overzien, analyseren, afstemmen en prioriteren van requirements/wensen vanuit de business en IT;
 • Projectmanager-taken;
 • Bijdragen aan het datagedreven werken en realiseren van analyses en dashboards;
 • Kunnen volgen en leiden van technische als business discussies;
 • Komen met initiatieven, innovaties of ideeën vanuit de IT richting de business;
 • Maken en/of ondersteunen bij het opstellen van functionele documentatie.

Wij vragen

Je krijgt energie van innoveren en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Door goede analyses van de wensen van je collega’s, maak je inzichtelijk wat de impact is. Daarbij werk je intensief samen met onze leveranciers. Je bent in staat om altijd een brug te slaan tussen de business en IT. Je neemt graag de verantwoordelijkheid en het initiatief om verbeteringen en projecten op tijd en binnen budget af te ronden. Je kan hierbij goed bepalen wat hiervoor nodig is. Ook neem je het meer datagedreven werken als uitgangspunt hierbij mee. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Ervaring in het aansturen en samenwerken met externe leveranciers;
 • Goede kennis van en ervaring in requirements engineering;
 • Analytisch sterk en komt in een complex IT landschap goed uit de verf;
 • Ervaring met Agile werken en projectmanager-werkzaamheden;
 • In staat om IT en business tijdens discussies bij elkaar te brengen zoals het helder en transparant communiceren over de (on)mogelijkheden van oplossingen.

Tenslotte herken je jezelf in de volgende competenties: overzien van bedrijfsprocessen, probleemanalyse, plannen en organiseren, flexibiliteit én mondeling communiceren.

Dit bieden we

 • Een baan bij een betrokken en informele non-profit organisatie waar snel geschakeld wordt;
 • Leuke collega’s die je met open armen welkom zullen heten;
 • Een salaris conform cao-sport op basis van fulltime tussen € 2968,- en € 4282,- bruto per maand (schaal 9, 38 uur is fulltime);
 • Een jaarcontract op basis van 32 of 36 uur per week, welke bij goed functioneren verlengd zal worden.
 • Hybride werken waarbij je minimaal de helft van de tijd op kantoor werkzaam bent.

Enthousiast?

Graag ontvangen we via sollicitatie.nederland@jeugdfondssportencultuur.nl jouw sollicitatie voor donderdag 23 juni 2022, voorzien van een recent cv en korte motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden.

Wij maken een selectie en nodigen kandidaten uit voor een eerste gesprek dat zal plaatsvinden op dinsdag 28 juni 2022. Idealiter werk je bij ons vanaf 1 september 2022.

Meer weten?

Sjoerd Gallmann vertelt je graag meer over deze functie. Hij is bereikbaar op 0612064425  of via sjoerd.gallmann@jeugdfondssportencultuur.nl.

Wij vinden een diverse en inclusieve organisatie belangrijk. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.Lees meer nieuws

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.