nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 23 mei 2024

Vacature: Algemeen Bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Ben jij een bestuurlijk talent met een hart voor gelijke kansen in de sport en cultuur? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht zoekt een algemeen bestuurslid om ons bestuur te versterken en daarmee kinderen de kans te geven om mee te doen aan sportieve en creatieve activiteiten.

Wat doet het Jeugdfonds?

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht zet zich in om deze kinderen dezelfde kansen te bieden als hun leeftijdsgenootjes. Dat doen we door hun contributie, lesgeld en benodigde attributen te betalen. Sport en cultuur dragen bij aan de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Dat is niet alleen goed voor deze kinderen, maar voor de hele samenleving.

Over ons

Het bestuur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht (JFSC) bestaat momenteel uit vier gedreven professionals met verschillende achtergronden. Wij zijn recent gestart in deze functie. Op de achtergrond zijn nog vier ‘oude’ bestuursleden actief om ons als nieuw bestuur een goede start te geven. We zoeken nog één algemeen bestuurslid om ons bestuur compleet te maken. Het JFSC Utrecht heeft een kleine, professionele werkorganisatie (coördinatie en backoffice). Samen met het bestuur en het landelijk bureau van de Jeugdfondsen zorgen zij voor een optimale inzet van middelen.

Jouw rol als algemeen bestuurslid

Wij zoeken een algemeen bestuurslid met verantwoordelijkheidsgevoel, een actieve houding en bereidheid om daar waar nodig onze werkorganisatie aan te sturen of te ondersteunen bij het realiseren van onze doelen. Gezien de expertises die al in het bestuur aanwezig zijn, hopen we dat jij juist ook de kleinere gemeenten in Provincie Utrecht goed kent. Politiek-bestuurlijke ervaring in of vanuit het sociaal domein zou ons mooi completeren. We gaan er als vanzelfsprekend vanuit dat jij, net als wij, sterke affiniteit hebt met onze doelgroep en doelstelling en onze overtuiging deelt dat elk kind de kans zou moeten hebben aan sport en cultuur te doen.

We zijn ervan overtuigd dat een divers team bijdraagt aan de kwaliteit van onze organisatie en willen graag een afspiegeling zijn van de Utrechtse bevolking. Wij zoeken daarom mensen die door hun profiel, culturele afkomst en/of maatschappelijke positie meer diversiteit in ons bestuur brengen. Wij nodigen dan ook iedereen die zich hierin herkent uit om te solliciteren.

Tijdsbesteding en vergoeding

Het bestuur vergadert gemiddeld genomen twee keer maandelijks fysiek in de regio Utrecht. De wekelijkse tijdsbesteding bedraagt ongeveer 2 uur en is flexibel door jou te bepalen. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun inzet.

Meer informatie & procedure

Ben je enthousiast geworden over deze rol? Stuur ons dan een mail met cv (eylemtanir@outlook.com) en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wij ontvangen je reactie het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 23 juni. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te benaderen (telefoon, bericht of whatsapp). Eylem Tanir (bestuurslid) via 06 41 86 18 56.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.