nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 3 mei 2018

Trots op onze nieuwe ambassadeurs

Wereldkampioen breakdance Menno van Gorp, spoken word artiest M., danser Lorenzo Elstak, muzikant Rass King, zangeres Melissa Lopes, rapper Alexa Hakkenbrak en kunstenares Marlou Fernanda gaan in 2018 kunst en cultuur promoten voor het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam.

Wij zijn heel trots op deze ambassadeurs. Coördinator Iebèl Vlieg: “Veel kinderen en jongeren weten niet dat zang, dans, muziek of theaterles je energie geeft en goed is voor je ontwikkeling en zelfvertrouwen. Onze ambassadeurs weten uit eigen ervaring wat cultuur met je doet en gaan met het fonds de stad in om kinderen en jongeren te laten ontdekken wat er allemaal mogelijk is.”

In Rotterdam wonen 30 duizend kinderen en jongeren die zelf niet het lesgeld kunnen betalen. Daarvan hebben vorig jaar ongeveer 1850 een vergoeding van het lesgeld gekregen van het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam. In de komende jaren wil het fonds veel meer kinderen en  jongeren ondersteunen.

M.: “Ik ben ambassadeur van Jeugdfonds Cultuur, omdat ik ieder kind diezelfde mooie jeugd gun zoals ik die ook heb gehad.”

Marlou Fernanda: “Ik vind dat het belangrijk is dat ieder kind het recht heeft om zijn/haar talenten verder te ontwikkelen, meer kennis over het vak te krijgen, op een speelse manier te leren onderzoeken en met tijd daar ook echt in te groeien -ongeacht hun omstandigheden. In dat proces wil ik mijn steentje bijdragen.”

 

 

 

 

 

 

Lorenzo Elstak: “Kunst en cultuur zit overal en is van iedereen. Het kan daarom niet zo zijn dat een kind door gebrek aan financiën hier niet optimaal van kan genieten. Als ambassadeur voel ik mij vereerd dit middel nog meer op de kaart te zetten want het is mooi dat het bestaat. Ik zal me inzetten tegen het taboe dat vaak heerst bij het
aanvragen van het fonds.”

 

 

 

 

 

Alexa Hakkenbrak: “Door muziek kan ik mijn eigen verhaal vertellen en anderen inspireren.
Ik vind dat iedereen een eigen talent heeft en de ruimte moet krijgen om
dit te ontdekken.”

Rass King: “Cultuur verbindt mensen en geeft ons de ruimte om positief te ontwikkelen
als mens. Iedereen heeft hier recht op. Daarom ben ik ambassadeur.”

 

 

 

 

 

 

Melissa Lopes: “Als ik kinderen kan inspireren om hun talenten verder te ontwikkelen is mijn taak al volbracht.”

Menno van Gorp: “Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind om de jeugd te inspireren en de kansen te geven om hun passie te vinden en ontwikkelen.”

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.