Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 5 augustus 2021

Toolkits voor intermediairs

Om jou als intermediair wat te helpen hebben we diverse toolkits ontwikkeld. Deze toolkits helpen jou als intermediair om armoede te signaleren. Maar zijn tevens een hulpmiddel om te zorgen dat ouders jou benaderen. In de toolkits vind je diverse materialen die je kunt gebruiken voor je website, nieuwsbrief.

Laat kinderen niet aan de zijlijn staan, meedoen is belangrijk! Download hier één van de Toolkit voor intermediairs:

Toolkit intermediairs      Toolkit basisonderwijs

In de Toolkit  vind je:

  • Teksten voor je website, nieuwsbrief, social media
  • Posters
  • Flyer voor ouders
  • Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • Foto`s voor social media
  • Checklist armoede
  • Handboek: Een aanvraag indienen

Hoe gebruik je de Toolkit?

Checklist (in de toolkit voor het basisonderwijs)
Ouders hebben er vaak moeite mee open te zijn over financiële problemen en kinderen weten het vaak prima te verbergen. Toch zijn er signalen, sommige zijn voor de hand liggend, maar er zijn ook minder duidelijke signalen die erop kunnen duiden dat  het kind het thuis moeilijk heeft. Met de checklist weet jij op welke signalen jij moet letten.

Website
Benoem op de website dat jouw organisatie intermediair is bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Nieuwsbrief
Het kan zijn dat je precies weet welke gezinnen rond moeten komen van een minimum inkomen. De kans is groter dat je dat niet weet. Laat in je nieuwsbrief weten dat jij als intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen en wellicht benaderen ouders jou.

Social media
Laat de ouders met weinig inkomen, ook via social media weten dat ze via jouw organisatie een beroep op het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen doen.

Posters, flyers en het logo
Hang een poster op bij de ingang, verspreid flyers onder de ouders en gebruik het logo op de website.

Handboek: Een aanvraag indienen
Hulp nodig bij een aanvraag? In het handboek staat alles uitgelegd zodat jij simpel en snel online een aanvraag kan indienen.

Download de ouderkaart

Wist je dat wij ook een ouderkaart hebben? Om een aanvraag in te dienen heb jij als intermediair gegevens nodig van het kind. Laat ouders vooraf de aanvraag alvast de ouderkaart invullen zodatjij alle gegevens bij de hand hebt als je een online aanvraag doetDownload hier de ouderkaart. Liever de ouderkaart in het engels? Download hier de Engelse versie.

Heb je vragen of wil je gebruik maken van informatiemateriaal van het fonds bij jou in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wil je meer weten over hoe wij werken? Lees dan meer over onze werkwijze.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.