Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 20 oktober 2019

Prins Hendrik Vught maatschappelijk partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught

Sinds 2018 is Prins Hendrik Vught maatschappelijk partner van Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught. Prins Hendrik Vught is een vooraanstaande sportvereniging in Vught, met twee grote afdelingen: atletiek/loopsport (ongeveer 1400 leden) en gymnastiek/turnen (ongeveer 600).

Prins Hendrik Vught voert al jaren een actief MVO-beleid met onder andere gehandicaptensport; wijkpunt voor sociale ontmoeting; BSO-sport kinderopvang en participatie in het kinderarmoede-netwerk in Vught.

In dit jaar en volgend jaar gaat de club haar inspanningen versterken om ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te laten sporten. Zo worden ouders die hun kinderen lid willen maken van Prins Hendrik Vught op de website gewezen op de mogelijkheden van ondersteuning door het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook wordt er gewerkt met een interne contactpersoon en worden jeugdtrainers geïnformeerd over kinderarmoede en de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport en Cultuur en van de Stichting Leergeld.

Voor 2020 zoekt Prins Hendrik Vught naar een mogelijkheid om het Jeugdfonds als goed doel te koppelen aan een specifieke activiteit van Prins Hendrik Vught.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.