21 mei 2021

Jeugdfonds zoekt nieuwe leden Raad van Toezicht

Het is een cijfer waarvan je schrikt: 1 op de 11 kinderen in Nederland (272.000) groeit op in een gezin waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub of lessen op het gebied van cultuur te betalen. En deze doelgroep zal zeker groeien als gevolg van corona. Meer dan ooit is er aandacht voor de (groeiende) tweedeling in de samenleving en het belang van gelijke kansen voor kinderen. Sport en creativiteit maken verschil in het leven van kinderen en geeft hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen, ontplooien, te leren of soms ook te vergeten.

Meedoen is meer kansen

Dat is het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wij geven jaarlijks meer dan 80.000 kinderen en jongeren uit minimagezinnen de kans mee te doen aan sport en cultuur. Wij betalen de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging, dans- of muziekschool en eventueel ook de benodigdheden. Maar we zijn er nog lang niet!

Wie zoeken we?

Vanwege het aflopen van bestuurstermijnen zijn er een posities vrijgekomen in de Raad van Toezicht. We zijn op zoek naar nieuwe toezichthouders onbezoldigde functie) met een profiel op het gebied van:Lees meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.