nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 14 januari 2021

Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam positief over rapport Kinderombudsman

‘Gemeentelijke armoederegelingen zijn te onbekend en te ingewikkeld en sluiten maar deels aan bij de behoeften van kinderen. Om zo veel mogelijk kinderen bereiken, is het nodig dat ouders en kinderen centraal staan.’ Dit concludeert kinderombudsman Stans Goudsmit in het vandaag verschenen rapport ‘Wie, wat, waar? Onder de loep: gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede’.

In 2020 onderzocht de gemeentelijke kinderombudsman de gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede. Zij sprak hier ook over met kinderen en jongeren. Hun goede ideeën zijn in het rapport te lezen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam is positief over het rapport. Het onderzoek geeft een goed beeld van de huidige situatie, wat goed gaat en wat beter kan, en concrete aanbevelingen voor de toekomst. Veel gaat al goed, en verbeterpunten grijpen we met beide handen aan. Het fonds gaat dan ook graag in gesprek met kinderen, ouders én andere partijen om samen de kinderen nog beter te helpen.

Het rapport is te lezen op de website van de Kinderombudsman Rotterdam. Je vindt hier ook een samenvatting.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.