Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar pagina

Alkmaar | 8 juni 2021

€ 50 voor jouw kind!

Na de corona-crisis is er nu gelukkig weer steeds meer mogelijk. Kinderen kunnen weer sporten en naar muziekles. Maar voor ouders die door de corona-maatregelen tijdelijk minder inkomsten hadden, is het misschien nog steeds lastig om dit te betalen.

Ouders die eerder nog geen aanvraag hiervoor hebben ingediend, kunnen nu een beroep doen op een (door)startbijdrage voor sport en cultuur van € 50,- per kind.

Het Jeugdfonds Alkmaar helpt kinderen uit de gemeente Alkmaar van 4 t/m 17 jaar om te starten of om door te gaan met sport of cultuurlessen. Ouders kunnen hiervoor zelf eenvoudig een aanvraag indienen.

Met deze bijdrage kan je kind in ieder geval op korte termijn weer sporten of cultuurlessen volgen. Mocht je voor een langere termijn financiële hulp nodig hebben of al eerder gebruik hebben gemaakt van de € 50 regeling, dan kun je een beroep doen op de reguliere regelingen van het fonds en een aanvraag laten indienen via bijvoorbeeld de leerkracht op school.

Aanvraag indienen 
Aanvragen voor de ‘doorstart-boost’ van € 50 kunnen worden ingediend door een mail te sturen naar alkmaar@jeugdfondssportencultuur.nl

Let op: je kind moet in de gemeente Alkmaar wonen, eerder nog geen gebruik hebben gemaakt van de € 50 regeling en er loopt nog geen reguliere aanvraag voor hem of haar.

Vermeld bij de aanvraag:

  1. Voor- en achternaam kind
  2. Adres
  3. Geboortedatum
  4. Telefoonnummer
  5. Naam van de sport of cultuurvereniging
  6. Is je kind al lid? Ja / Nee
  7. Motivatie (korte uitleg waarom het op dit moment lastig is om het lidmaatschap zelf te betalen)

(De opstartboost is niet bedoeld voor zwemlessen)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.