Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar pagina

Alkmaar | 29 juli 2020

€ 50 voor jouw kind!

Heeft jullie gezin als gevolg van de Corona-crisis (tijdelijk) minder inkomsten? En moet je er nu voor kiezen om je kind(eren) te laten stoppen met sport of cultuur?

Het Jeugdfonds Alkmaar stelt per kind in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar een bijdrage beschikbaar van € 50 om hem of haar toch te kunnen laten starten met de lessen in het nieuwe seizoen. Deze € 50 wordt rechtstreeks aan de vereniging betaald en dit wordt in mindering gebracht op de contributie. Als ouder kun je hiervoor zelf een aanvraag indienen!

Met deze bijdrage kan je kind in ieder geval op korte termijn weer sporten of cultuurlessen volgen. Mocht je voor een langere termijn financiële hulp nodig hebben dan kun je daarna een beroep doen op de reguliere regelingen van het fonds en een aanvraag laten indienen via bijvoorbeeld de leerkracht op school.

Aanvraag indienen 
Aanvragen voor de ‘doorstart-boost’ van € 50 kunnen worden ingediend door een mail te sturen naar alkmaar@jeugdfondssportencultuur.nl

Let op: je kind moet in de gemeente Alkmaar wonen en er loopt nog geen reguliere aanvraag voor hem of haar!

Vermeld bij de aanvraag:

  1. Voor- en achternaam kind
  2. Adres
  3. Geboortedatum
  4. Telefoonnummer
  5. Naam van de sport of cultuurvereniging
  6. Is je kind al lid? Ja / Nee
  7. Motivatie

(De opstartboost is niet bedoeld voor zwemlessen)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.