nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 6 oktober 2021

De Kieseenclub-krant is uit!

Kies een club krant

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur verspreidt deze maand in heel Rotterdam de ‘Kieseenclub’-krant. Een krant gericht op ouders én kinderen, om te laten zien welke leuke dingen je allemaal kunt doen op het gebied van sport en cultuur. Ook is informatie opgenomen over regelingen die er zijn voor gezinnen die minder te besteden hebben. De Kieseenclub-krant wordt als bijlage in de Havenloods verspreid onder 272.000 Rotterdamse huishoudens. Op 15 september ontving Wethouder armoedebestrijding en schuldenaanpak Michiel Grauss het eerste exemplaar.   

Nu de coronamaatregelen langzaam verdwijnen, is er weer alle ruimte om kinderen aan te moedigen mee te doen en hun dromen na te jagen. Toch is meedoen niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend. In Rotterdam groeit één op de vijf kinderen op in gezinnen met te weinig geld. Zij hebben moeite om mee te doen aan sportieve en creatieve activiteiten. Fondsen en de gemeente helpen de kinderen met allerlei regelingen. Met het verspreiden van de krant hoopt het Jeugdfonds Sport en Cultuur dat meer ouders en kinderen de weg zowel sport- en cultuuraanbod als deze financiële bijdragen weten te vinden. 

Wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding en schuldenaanpak) nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Samuel Schampers, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam.  

,,Meedoen aan sport en cultuur is belangrijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen”, zegt Samuel Schampers. ,,In de krant geven we daarvan voorbeelden, aan de hand van verhalen van kinderen en interviews met deskundigen. We hopen dat ons fonds hierdoor meer zichtbaar wordt in de wijken.” Samen met de krant is een website ontwikkeld waar alle sport- en cultuurverenigingen te vinden zijn, én de partijen die met geld ondersteuning kunnen bieden. 

,,Ik gun alle kinderen en jongeren in Rotterdam om te sporten en een creatieve cursus te doen als zij dat graag willen. Het hebben van weinig geld mag hiervoor geen belemmering vormen”, vindt ook wethouder Grauss. ,,Sport en cultuur verrijken je leven: het is leuk en gezond, je ontwikkelt je talenten en maakt nieuwe vrienden. 

Aan de krant werd door verschillende organisaties meegewerkt, zoals Sam& voor alle kinderen, Stichting Meedoen in Rotterdam, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. In Rotterdam zijn er verschillende regelingen waar mensen met een laag inkomen gebruik van kunnen maken. Op www.rotterdam.nl/extraatje010 staat een overzicht van deze regelingen, zoals het Jeugdtegoed op de Rotterdampas. ,,De stad heeft veel te bieden voor kinderen en jongeren. Het mag niet uitmaken of nu je in een rijk of arm gezin opgroeit om dat te kunnen ervaren”, aldus Grauss. 

Wil je een exemplaar van de krant ontvangen? Laat het ons even weten via Rotterdam@jeugdfondssportencultuur.nl 

Blader hier online door de krant 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.