nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 23 februari 2021

2020: 8173 Rotterdamse kinderen konden meedoen

In 2020 konden maar liefst 8173 Rotterdamse kinderen meedoen met voetbal, boksen, dansen, pianospelen en nog veel meer sport- of cultuurlessen dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. Voor deze kinderen betaalde het fonds de contributie/het lesgeld, omdat er thuis te weinig geld is. Zo kunnen ze toch meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Een fantastisch aantal, wat we samen met de vele intermediairs, aanbieders en andere samenwerkingspartners bereikt hebben. Het was een bijzonder jaar, waarin het soms lastig was om de lessen door te kunnen laten gaan. Maar wat heeft iedereen z’n best gedaan. Online les, buiten les, we hebben veel creativiteit gezien en ook de flexibiliteit van ouders en kinderen is te bewonderen. Bedankt voor jullie inzet!

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in armoede, en door de coronacrisis zijn dit er steeds meer. Ouders raken hun baan kwijt en kunnen zo in armoede terecht komen. Het is van groot belang dat deze kinderen kunnen (blijven) meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam streeft er dan ook naar om in 2021 nog meer kinderen te kunnen laten meedoen, samen met alle intermediairs, aanbieders en andere samenwerkingspartners.

Bekijk en download hier alle cijfers van 2020: Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam Factsheet 2020Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.