Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem is er voor kinderen in Arnhem, van 4 t/m 17 jaar, uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Het JFS&C Arnhem betaalt dan (deels) het lesgeld van bijvoorbeeld muziek, dans, toneel of een andere creatieve cursus, of de contributie van een sportclub. Indien het gezin een GelrePas heeft of daar recht op heeft, moet de GelrePas eerst worden ingezet.

Bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen ouders en aanbieders zelf geen aanvraag doen, dat doet een intermediair. Een intermediair is een professional die betrokken is bij de scholing, begeleiding en opvoeding van het kind zoals een leraar, jeugdhulpverlener, arts, buurtwerker, jeugdverpleegkundige, etc.).

Na goedkeuring is er voor sport een maximale vergoeding van € 225,- en voor cultuur (dans, muziek, theater, urban etc.) een maximale vergoeding van € 405,- mogelijk.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Gebruik de GelrePas
Heb je een GelrePas of heb je daar recht op? Gebruik de GelrePas. Deze pas is een voorliggende voorziening vanuit de gemeente Arnhem. Gezinnen met een maximum inkomen van 130% van de bijstandsnorm kunnen een GelrePas aanvragen. De GelrePas vergoedt 90% van het lesgeld tot €405,- per kind per jaar voor cultuurlessen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem wil kinderen helpen die niet in aanmerking komen voor de GelrePas.

Meer informatie over de GelrePas

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Gebruik de GelrePas
Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem werkt nauw samen met de Gemeente Arnhem. Aan gezinnen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm verstrekt de gemeente de Gelrepas. Kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen hiermee een financiële bijdrage krijgen op bijvoorbeeld muziek-, dans- of toneellessen. Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem wil het gebruik van de GelrePas stimuleren.

Daarnaast wil Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem kinderen helpen in gezinnen die niet in aanmerking komen voor de GelrePas, maar waarin het besteedbaar inkomen beperkt is. Als het gezin een GelrePas heeft, ga dan naar de website van de GelrePas en kijk aan welke lessen en andere activiteiten kinderen en jongeren kunnen deelnemen.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Charissa van der Meulen
E-mailadres: arnhem@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 - 55734164

Adres: Eusebiusbuitensingel 53, 6828 HZ Arnhem Postadres: Piet van den Berg, Parkstraat 57, 6828 JE, Arnhem
KvK nummer: 09202609
RSIN nummer: 820986549


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Partners

Bestuur

Lando Markhorst (Voorzitter), Piet van den Berg (Penningmeester)

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.