Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo

Het Jeugdfonds Cultuur Almelo betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek of – dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Download

Contactgegevens

Coördinator(en): Harry Lemaire en Dionne Cohen
Aanwezig: Woensdag tussen 10.00 - 12.00 uur
Email: harry.almelo@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 51924810
Donaties op: NL70RABO0101807473
KvK nummer: 51723581
RSIN nummer: 850142866

Bent u al intermediair?

Log in


Bestuur

Frans Schoondermark (voorzitter), Henk Nij Bijvank (penningmeester), Agnes Nijhuis (secretaris), Richard Lohuis (bestuurslid), Kees van Gilst (bestuurslid), William Tijhof (bestuurslid), Crista ten Hove (bestuurslid)

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeien op in armoede

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...