Caja Cazemier

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

“Door te lezen kun je van alles meemaken. Lezen vergroot je wereld en de kennis over jezelf en andere mensen. En daarnaast is je verliezen in een boek en dus alles om je heen vergeten soms héél fijn! Wij hadden veel boeken thuis, en wat was ik trots op mijn eigen boekenplank! Behalve heel veel lezen en verhaaltjes schrijven kon ik als kind na school naar gymnastiek en pianoles, en later zat ik ook op zwemclub.”

“Muziek maken, dansen, toneelspelen: het is niet alleen leuk, maar je groeit er ook nog eens van. Helaas is les krijgen en jezelf ontwikkelen niet voor alle kinderen weggelegd. Want het kost geld. En niet elke gezin heeft daar genoeg van. Gelukkig kunnen kinderen gesteund worden door het Jeugdcultuurfonds met een financiële bijdrage.
Ik heb als kind alle kansen gehad, en ik zou willen dat iedereen die kansen kreeg. Daar wil ik me graag voor inzetten! Hoe meer mensen weten dat deze mogelijkheid er is, hoe meer kinderen kunnen profiteren en lekker kunnen gaan dansen, zingen, muziek maken, toneelspelen of welke kunstvorm dan ook.”

Caja Cazemier is schrijfster van meer dan 40 jeugdboeken, bijvoorbeeld De grote survivalgids voor brugklas en puberteit, Offline en #selfie. In 2008 won ze de Prijs van de Jonge Jury voor haar boek Vamp, en ze heeft verschillende nominaties op haar naam staan. Haar boeken gaan over al die dingen waar jongeren mee te maken kunnen hebben als zij tussen 11 en 16 jaar oud zijn: verliefdheid, jezelf ontdekken, pesten, alcohol, anders zijn, sociale media. Naast het schrijven werkt zij als jongerencoach.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.